KAMU-SEN'den simitli eylem

Haber Giriş : 21 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Hükümet ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde, IMF ve Dünya Bankası politikalarının talepleri karşısına ''duvar'' gibi çıkartıldığını belirtti.

Hazine Müsteşarlığı önüne toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, açlık ve yoksulluk sınırı altında maaş aldıkları iddiasıyla öğle yemeğinde ''simit yiyerek'' hükümeti protesto ettiler. Ellerinde ''IMF defol bu memleket bizim'', ''Görüşme değil, sözleşme'', ''Aldatma, kandırma yüzde 8 dayatma'' dövizleri taşıyan grup, ''Patronlara sefa memurlara cefa'', ''Sadaka değil, toplu sözleşme'', ''Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız'' sloganı attı.

Akyıldız, burada yaptığı basın açıklamasında, Hükümet'in seçimler öncesinde verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğini savundu. IMF'nin hükümetin daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini ileri süren Akyıldız, hükümetle yapılan her görüşmede IMF politikaları ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Akyıldız, şunları kaydetti: ''Hükümet, AB'ye yaklaşım konusunda önlerine konulan her şartı yerine getirirken, kamu çalışanlarıyla ilgili tek bir düzenleme yapmamıştır. Kamu çalışanlarının sosyal ve mali haklarıyla ilgili toplu görüşmede IMF ve Dünya Bankası'nın politikaları karşımıza duvar gibi çıkartılıyor.

Bizim istediğimiz insanca yaşanacak koşullara sahip olmak. Hükümet unutmasın ki kamu çalışanlarına verilecek her şey doğrudan ekonomiye yansıyacaktır.'' Akyıldız, Hükümet'in sektörel bazda büyüme hızını yüzde 14, enflasyonu da düşük göstererek, vatandaşa ''pembe tablo'' çizdiğini iddia ederek, ''Her şey bu kadar iyi ise kamu çalışanlarının haklarını kime yedirdiniz?'' diye sordu.

Akyıldız, Başbakan Erdoğan'ın 8 Ekim 2002'de Afyon mitinginde asgari ücretli 4 kişilik bir ailenin durumu ilgili yaptığı konuşmanın kasedini de dinleterek, ''Asgari ücretlinin durumu sayın başbakanın o gün söylemiş olduğu durumdan daha da kötüye gitmiştir'' dedi. Gruptakiler daha sonra alanda bulunanlara simit ikram etti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasının ardından, grup olaysız dağıldı

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber