Sakarya Üniveristesi'nden, milli halterci Halil Mutlu'ya ilişkin açıklama

Haber Giriş : 21 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli halterci Halil Mutlu'nun, Sakarya Üniversitesi'nden kaydının silinmesiyle ilgili haberlere üniversiteden açıklama geldi. Açıklamada, Mutlu'nun, öğrenci olarak sorumluluklarını yerine getirmediği kaydedildi.

Sakarya Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Halil Mutlu'nun, 60 milyon lira harç ücretini yatırmadığı gerekçesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan ilişiğinin kesildiği yönündeki bazı basın- yayın organlarında yer alan haberlerin, kamuoyunda yanlış algılamalara neden olduğu kaydedildi.

Mutlu'nun 1995 ÖSYS sonucunda milli sporcu kontenjanından üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne kaydını yaptırdığı belirtilen açıklamada, ''Üniversitemizde öğretim gören her öğrenci Yükseköğretimin tanıdığı tüm haklara sahiptir'' denildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Üniversitelerde öğretim gören her öğrencinin güz ve bahar yarıyıllarında kayıt yenileme zorunluluğu vardır. Sayın Mutlu, 1999-2000 öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında kayıt yenileme işlemlerini yaptırmadığından 24.08.2000 tarihinde toplanan Bölüm Kurulu'nun kararı ile öğrenci kaydının silinmesine karar verilmiştir.

Bunun üzerine Halil Mutlu, Af Kanunu gereğince üniversitemize müracaat etmiş ve 31.08.2000 tarih ve 127 sayılı üniversitemiz senatosu kararı ile yeniden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıfa kaydı yapılmıştır. Ancak 2002-2003 öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında kayıt yenileme işlemlerini yaptırmadığı için 20.04.2003 tarih ve 05 sayılı bölüm kararı ile Fakülteler, Yüksekokullar ve Devlet Konservatuvarı Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5. maddesi gereğince öğrenci kaydı silinmiştir.

Mutlu, hepimizin gurur duyduğu önemli bir sporcudur. Eğitim sisteminde ayrıcalığın olması söz konusu değildir. Sayın Halil Mutlu, öğrenci olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğinden dolayı üniversitemizden kaydı silinmiştir.''

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber