Rüşvet aldığı iddia edilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 10:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'da sağlık merkezi açmak isteyen bir kişiden 10 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı A.E. "rüşvet almak'' ve "görevi kötüye kullanmaktan" tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü de müdür yardımcısı E.A'nın fotoğrafını resmi internet sitesinden kaldırdı.

Alınan bilgilere göre; Diyarbakır'da sağlık merkezi açmak için Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapan A.A, müdür yardımcısı A.E' nin kendisinden sağlık merkezini açabilmesi için 10 bin YTL rüşvet istediğini öne sürdü. Bunun üzerine A.A, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.E'nin telefonunu dinlemeye aldı. Operasyon hazırlığı yapan polis, A.E'ye verilmek üzere hazırlanan 10 bin YTL'nin seri numaralarını aldı. Polis, A.E'yi Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolundaki bir iş merkezinde A.A'dan seri numaraları önceden alınmış 10 bin YTL'yi alırken suçüstü yakaladı.

Dün gözaltına alınan doktor A.E. daha sonra Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. E.A, "rüşvet almak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müdür yardımcısı A.E'ye şu birimler bağlıydı: Tıp meslekleri ve özel tanı tedavi şube müdürlüğü, çevre sağlık şubesi, bulaşıcı hastalıklar şubesi ve dispanserler.

Bu arada Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü,www.dsm.gov.tr isimli resmi internet sitesi yönetim kısmında bulunan müdür yardımcısı A.E'nin fotoğrafını kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber