Bayan kaymakam kızöğrencilere kucak açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu, Yatılı Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan öğrencilerin her türlü sorunuyla ilgilenip çözüm sağlıyor

Malatya'nın Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu, Yatılı Bölge Okulunda (YİBO) okuyan öğrencilerin hafta sonlarını aileleriyle geçirmelerini sağlamak ve halk eğitim merkezinde ücretsiz verilen OKS ve ÖSS kurslarına köylerden gelecek öğrenciler için ayrı ayrı araç tahsis etti.

Aslı Aynaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arguvan'da göreve başladıktan sonra eğitimdeki bazı sorunları gördüğünü,özellikle YİBO'da okuyan öğrencilerin altyapısı iyi olmayan bir ortamda eğitim gördüklerini gözlemlediğini kaydetti.

Öğrencilerin derslerinde başarılı olabilmeleri ve eğitimlerine aralıksız devam edebilmeleri için haftada bir kez ailelerinin yanına gönderilmelerinin uygun olabileceğine karar verdiklerini dile getiren Aynaoğlu, şöyle konuştu:

''Eğitimle ilgi özellikle Arguvan'da dikkatimi çeken konulardan biri YİBO'daki altyapının çocuklara uygun olmadığıydı. Temel amaç, 'Arguvan'daki eğitim kalitesini nasıl artırabiliriz' sorusuna yanıt bulmaktı. Buradan yola çıkarak, YİBO'da kalan öğrencilerin aileleriyle daha sık beraber olmalarının sağlanması, köylerde ikamet eden çocukların OKS ve ÖSS'ye hazırlanabilmeleri için kendilerine imkan sağlanması, kız çocukların liseye devam edebilmeleri için bir pansiyonun oluşturulması ve bu çocukların yemek ihtiyaçlarının da karşılanması için bir aşevi kurulması gibi çalışmalar başlattık.

Bu kapsamda YİBO'daki öğrencilerle halk eğitim merkezinde ücretsiz verilen ÖSS ve OKS kurslarına hazırlanmak isteyen, ancak köylerde ikamet ettikleri için buna şansı olmayan öğrenciler için araçlar tahsis ettik''

-OKULUN BİR KATI PANSİYON OLDU-

Özellikle kız öğrencilerin okullarına devam edebilmeleri için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Kaymakam Aynaoğlu, Arguvan Lisesinin bir katını her yıl öğrenci sayısındaki azalmayı da göz önüne alarak pansiyon haline getirdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Arguvan'ın köylerinde yaptığımız araştırma ve ailelerle yaptığımız birebir görüşmelerde gördüm ki kız çocukları liseye imkan bulamadıkları için devam edemiyorlar ve ilköğretimden sonra eğitimlerine devam edemiyorlar. Bu aşamada şimdilik 30 kız öğrenciyi barındırabilecek kapasitede bir pansiyon oluşturmak için lisenin bir katını onarıma aldık. Öğrencilerin ilgisini artması halinde ilçeye bir yurt yapmamız gerekecek.''

-ÖĞRENCİLERE AŞEVİ-

Öğrencilerin yemek sorununu gidermeye de çalıştıklarını belirten Aslı Aynaoğlu, deprem için kurulan prefabrike binaların aşevi olarak kullanılacağını söyledi. Bir tek kişinin bile imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakmasının tüm toplumu etkileyecek bir eksiklik olduğunu vurgulayan Aynaoğlu, şunları kaydetti:

''Kız çocukları başta olmak üzere imkansızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmış kimsenin olmasına gönlüm razı olmaz. Eğitimde eksikliklerin giderilmesi ve çocukların eğitim aldıkları okulların altyapılarının iyileştirilmesi toplumsal bir görevdir. Yatılı okuyan öğrencilerimizin aileleriyle daha fazla zaman geçirmeye hakkı var. Bu çocuklarımızın büyük bölümü köyleri uzak olduğu için daha az aralıklarla aileleriyle görüşüyorlardı. Kız öğrenciler okullarına devam edemiyorlardı, çünkü koşullar elverişli değildi. Köylerde ikamet eden öğrenciler ÖSS ve OKS'ye yaşıtlarıyla eşit şartlarda hazırlanamıyordu. Tüm bu sorunlar çözülebilecek kadar küçük, ancak çözülmediği taktirde kocaman bir sorun haline gelebilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber