Yoksulluk sempozyumu başlıyor

Haber Giriş : 01 Şubat 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan ?Uluslararası Yoksulluk Sempozyumu? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bugün yapılacak açılış töreni ile başlıyor.

01 Şubat 2008 11:12

Yazı boyutunu büyütmek için

Saat 14.00'te, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın katılımı ile başlayacak olan sempozyum, açılış konuşmalarının ardından, yoksulluk konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ünlü bilim adamlarının sunuş yapacakları açılış paneli ile devam edecek..

Değişik ülkelerden akademisyen ve araştırmacıların yer alacağı sempozyumda farklı ülke ve kuruluşların yoksulluk olgusuna bakışları ve bu sorunla mücadele yolları tartışılacak.

Yoksulluk, etkileri her geçen gün küresel düzeyde hissedilen sosyolojik bir olgudur. Tanımı, biçimi, derinliği, etkinliği, nedenleri, sonuçları ve çözüm yolları konusundaki çeşitliliğiyle yoksulluk değişik bilimsel disiplinleri ilgilendiren karmaşık bir sorunlar yumağını oluşturmaktadır.

Yoksullukla mücadelede rol oynayan aktörler konusundaki çeşitlilik de dikkate değerdir. Devletler, yoksulların kendileri, ulus- üstü kuruluşlar piyasa aktörleri ve yerel ve uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları da (STK) yoksulluk konusuyla ilgilenmekte, konuyla ilgili projeler geliştirmekte ve sorunun değişik boyutlarına dikkat çekmektedirler. Yoksullukla mücadele konusuyla ilgilenen aktörler arasında işbirliğinin sağlanması, değişik deneyimlerin bir araya getirilmesi, ulusal ve uluslararası ölçekte koordinasyonun geliştirilmesi ve yapılan çalışmaların bilimsel bir gözle masaya yatırılması büyük bir önem taşımaktadır.

Deniz Feneri Yoksulluk Araştırmaları Merkezi (DEYAM) tüm bu amaçlara hizmet etmek üzere

1? 3 Şubat 2008 tarihleri arasında Uluslararası Yoksulluk Sempozyumu düzenlemeyi planlamaktadır.

Sempozyum Konuları

Sosyal Bir Olgu Olarak Yoksulluk

Kamu Politikalarında Yoksulluk

Yoksulluk ve Uluslararası Kuruluşlar

Yoksulluk, Hayırseverlik ve Sivil Toplum Kuruluşları

Küreselleşme, Eşitsizlik ve Yoksulluk

Yoksulluk, Doğal Kaynaklar ve Sürdürülebilirlik

Yoksullukla Mücadele Stratejileri

Sempozyumla İlgili Bilgiler

Sempozyum Tarihi

Sempozyum, 1? 3 Şubat 2008 tarihleri arasında İstanbul'da DEYAM'ın öncülüğünde ulusal ve uluslararası kuruluşların sponsorluğuyla gerçekleştirilecektir.

Özet Tarihi

Katılımcıların 250 sözcüğü geçmeyecek tebliğ özetlerini, sempozyum sekretaryasına 21 Eylül 2007 mesai saati bitimine dek posta veya e-posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Tebliğ özetinin kabulü 30 Eylül 2007 tarihinde ilan edilecektir.

Tebliğ Tarihi

Özet metni kabul edilen tebliğlerin sempozyum sekretaryasına en geç 25 Aralık 2007 mesai saati bitimine dek posta ve e-posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Tebliğler değerlendirme sonuçları 05 Ocak 2008 tarihinde ilan edilecektir. Tebliğlerde sayfa sınırı aranmayacaktır. Metinlerin Microsoft-Office (Word) ortamında yazılması ve bu haliyle teslim edilmesi gerekmektedir. Tebliğler, sempozyum kitabında basılacağı için bu şekilde teslimi kolaylık bakımından önem taşımaktadır.

Tebliğ metinleri hem İngilizce, hem de Türkçe olabilir. Ancak Türkçe metinlerde 250 sözcüğü geçmeyen bir İngilizce özetinin eklenmesi gerekir. Tüm metinlerde tebliğin içeriğiyle bağlantılı 5?10 arasında anahtar sözcüğün yer alması gerekir. Tüm metin, dipnot ve kaynakça Amerikan Psikoloji Derneği'nin (APA) format ve yazım kuralları temel alınarak hazırlanmalıdır.

Sempozyum Dili

Sempozyumun dili Türkçe ve İngilizcedir.

Ulaşım-Konaklama

Katılımcıların ulaşım ve konaklama giderleri imkânlar dâhilinde organizasyon tarafından karşılanacaktır.

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Korkut Tuna

Prof. Dr. Raşit Küçük

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun

Prof. Dr. Davut Dursun

Prof. Dr. Ömer Çaha

Doç. Dr. A. Emre Bilgili

Harun Kapıyoldaş

İbrahim Altan

yoksulluk.org

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber