Akademisyenlerden ÜAK'a: Türban korkusunu görüşeceğinize özlük haklarını görüşün

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, ülke gündemini meşgul eden türban konusunda açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Öztürk, türban konusunun meclis gündemine taşındığını, Meclis'in türban konusunu anayasa ve hukuk çerçevesi içerisinde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Bu konuyu mecliste ve toplumsal uzlaşı ile siyasiler çözümlemelidir. Konuya karşı gelen gruplara konu iyice anlatılmalı ve uzlaşı sağlanmaya çalışılmalıdır. Yalnız uzlaşı bütün tarafları

içine almalıdır. Bir orta yol mutlaka bulunmalıdır. AK Parti ve MHP'nin sorunu çözme girişimleri halkımızın büyük bir kesiminde memnuniyet yaratmıştır. Ne kadar kavga etsek de gruplaşsak da aynı çatı altında yaşıyoruz" dedi.

Kavganın hiç kimseye yaramayacağını belirten Prof. Dr. Adnan Öztürk, örtünme konusu ile ilgili en yüksek merci olan Diyanet İşleri Başkanlığından da resmi görüşün alınması gerektiğini, laiklik konusunda endişesi olanların bu endişeyi giderecek bir anlayışla soruna bakmaları gerektiğini belirtti.

Eğitim hakkından herkesin eşit olarak faydalanmasından yana olduklarını belirten, Prof. Dr. Öztürk, "Üniversiteler özgürlüklerle ve bilimsel üretimle anılmalıdır. Yine üniversiteler düşünce, ifade ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi temel insan hakları konusunda yasakçı değil özgürlükçü olmalıdır. Üniversiteler arası kurulun konu ile ilgili yaptığı toplantıyı da zamanlaması açısından yerinde bulmamaktayız. Üniversitelerarası Kurul ve Rektörler Komitesi başörtüsü ile uğraşacağına öğretim

elemanlarının özlük hakları konusunda toplanıp, onları talep etseler her halde tüm Türkiye'deki üniversite camiasından takdir toplarlardı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber