Vekilin ?yalan beyanı' oğlunu kurtarmaya yetmedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de bir kişiye çarparak ölümüne neden olan AKP Milletvekili Ali Er'in oğluna 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

?Ben kullanıyordum' diyen Ali Er hakkında ise ?yalan beyandan fezleke? hazırlandı

MERSİN'de, 22 Temmuz seçimlerinden bir hafta sonra kullandığı otomobille TEDAŞ memuru 48 yaşındaki Faruk Gündem'e çarparak ölümüne neden olan AKP Milletvekili Ali Er'in oğlu 22 yaşındaki Hasan Er hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

28 Temmuz 2007 gecesi, Milletvekili Ali Er'e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, Soli Kavşağı'nda bisikletiyle giden Faruk Gündem'e çarparak ölümüne neden oldu. Kazada Milletvekili Er, ?Sürücü bendim? derken, trafik ekiplerinin müdahale ettiği kazayı tesadüfen gören Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, savcılığa giderek, kaza anında direksiyonda milletvekilinin değil, oğlunun bulunduğunu öne sürdü. Gözübüyük ile kaza anında yanlarında olan jandarma erler Murat Yıldız, Mahir Kaya ve Burak Altın'ın ifadeleri üzerine kazadan 71 gün sonra, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er hakkında 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kendisinin kazayı yaptığını söyleyen Milletvekili Er hakkında ise 'yalan beyanda bulunmak'tan fezleke hazırlandı. Mersin 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan Hasan Er, duruşmaya katılmayıp, okulunda ve Ankara'daki ailesinin yanında bulunduğu için Ankara 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce talimatla ifade verdi. Suçu kabul etmeyen Er, ?Olay sırasında aracı babam Ali Er kullanıyordu. Ben yanında oturuyordum. Ayrılmış yolda olay yerinde orta refüjden birden bisiklet kullanan maktul önümüze çıktı. Babam fren yapmasına rağmen önleyemedi? dedi.

Aile rapora itiraz etti

Duruşmada ölen Gündem'in babası Rıfat Gündem, anne Yıldız Gündem ile Tarık Gündem ise şikayetçi olduklarını bildirdi. Ölen Gündem'in 8'de 6 kusurlu bulunduğunu bildiren rapora da itiraz eden aile, kaza yerinde yeniden keşif yapılmasını da talep etti. Mahkeme keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. AKP Milletvekili Er'in fezlekesi TBMM Başkanlığı'na gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber