Ispartalı belediye başkanına 'dolandırıcık' suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 19:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bodrum'da geçen yıl satın aldığı 4 yıldızlı oteli işletmeye açmak için yaptırdığı tadilat sırasında, 50 esnafa yaklaşık 3.5 milyon YTL borç taktığı iddia edilen Isparta'nın Şarkikarağaç İlçesi Belediye Başkanı Anavatanlı Mevlüt Özdemir hakkında, ?nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Başkan Özdemir, suçlamayla ilgili olarak, ?Kardeşim icralık veya davalık olan sadece biz mi varız? Borcumuz o kadar yok, sadece 800 bin YTL civarında'' dedi. Bodrumlu esnafın Özdemir'i, Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya da şikayet ettiği ancak bir sonuç alamadığı ortaya çıktı.

Isparta Şarkikaraağaç İlçesi Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, geçen yıl ocak ayında Bodrum'un turistik semtlerinden Gümbet'te 4 yıldızlı, 150 yataklı Turmen Otel'i satın aldı. Oteli turizm sezonunda hizmete açmak için kolları sıvayan Özdemir'in, tadilat sırasında elektrikçi, marangoz, sıvacı, çamaşırhane, kuru temizleme, mobilyacı ve sıhhi tesisatçı gibi 50'ye yakın esnafa 3.5 milyon YTL tutarında borçlandığı, ödememek için de Turmen Otel'in adını Zeus Hotel olarak değiştirdiği öne sürüldü. Özdemir'in, esnafa iş yaptırdığı şirketinin adını da 3 kez değiştirdiği, verdiği çeklerin karşılıksız çıktığı, senetlerin ise ödenmediği iddia edildi. Aralarında sanatçıların da bulunduğu 50 alacaklının, 2 aydır Bodrum Adliyesi'ne taşındığı, Özdemir hakkında icra dairelerine başvurulduğu ve ?nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla da Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

?BAZI ESNAF İŞYERİNİ KAPATTI'

Casa Dekorasyon ve Mobilya Limited Şirketi'nin yöneticisi Kaya Kurtuluş, Bodrum Adliyesi'ne gelerek icraya başvurduğunu, Başkan Özdemir hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şöunları söyledi:

?Mevlüt Özdemir'e ait otelin kral dairesini ve lüks odalarını ben döşedim. 250 bin YTL alacağım için verdiği çekler karşılıksız çıktı. Benimle birlikte yaklaşık 50 esnafa 3.5 milyon YTL'nin üzerinde borcu var. Ancak Özdemir'in oteli başkalarına devrederek ortadan kaybolduğunu öğrendik. İcra işlemlerini başlattık. Kendisine ulaştığımızda, ?Beni Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya da şikayet etmişsiniz. Size kesinlikle para ödemem' diyerek tehdit etti. Özdemir'in mağdur ettiği ve borçlarını ödemediği 5 esnaf dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı.''

?BORCUNU İSTEYENİ DÖVDÜRTTÜ' İDDİASI

Belediye Başkanı Özdemir hakkında ileri sürülen bir başka iddia ise ortalığı iyice karıştırdı. Bodrumlu 20 esnaf adliyeye gelerek, Özdemir'in ?alacağını isteyen bir esnafı otelin alt katındaki odada dövdürttüğünü' iddia ederek ayrıca suç duyurusunda bulundu. Bodrumlu esnafın sözcüsü Aqua Çamaşırhane'in yöneticisi Filiz Fidan, Mevlüt Özdemir'den kendisinin de 35 bin YTL alacağı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

?Onun belediye başkanı olduğunu ve Turmen Otel'i işleteceğini öğrendiğimizde çalışmakta bir sakınca görmedik. Ancak, Özdemir borçlarını şu ana kadar kimseye ödemedi. Bu da yetmezmiş gibi borçlarını isteyen esnafı tehdit etti. Bazı alacaklı esnafın da Özdemir'in adamları tarafından otelde tartaklandığını öğrendik. Yargıya başvurularımızı yaptık. Alacaklarımızın ödenmesi için 16 avukat tutarak yasal işlemleri başlattık. Özdemir'i, önümüzdeki hafta Ankara'ya gidecek bir esnaf heyeti de İçişleri Bakanlığı'na şikayet edecek.''

?TEK BORÇLU BEN MİYİM KARDEŞİM'

Özdemir'in satın aldığı oteli 3 ay önce başkalarına devrettiği, türkücü İbrahim Tatlıses'in ise yaz aylarında otele gelerek incelemelerde bulunduğu ancak satın almaktan son anda vazgeçtiği öne sürüldü. Bodrumlu esnafın ve avukatların telefonlarına çıkmayan Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Özdemir, satın aldığı oteli işletemediği gerekçesiyle başkalarına devrettiğini belirterek, ?Kardeşim borcu ve icralık olan Türkiye'de sadece ben mi varım? Borcum 3 milyon YTL değil, 800 bin YTL civarında. Oteli devrettiğim kişiler borçlarını da ödeyecek. Esnafa borçlarını sırayla ödüyoruz. Madem ki mahkemeye vermişler, mahkeme ne karar verirse biz de cezasını öderiz. Ayrıca ben bu konuda kimseye şiddet uygulamadım.'' dedi.

Bu arada Zeus Otel'in, devir işlemlerinin ardından Sanatevi Club Hotel olarak hizmet vermeye başladığı kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber