Emekli polisin dikkati, uyuşturucu trafiğini ortaya çıkardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılar'da, emekli bir polis memurunun şüphelendiği şahısları takip etmesi üzerine operasyon yapan polis, otomobilin stepne lastiği içine gizlenmiş yaklaşık 15 kilogram eroin ele geçirdi.

Operasyonda yakalanan 3 kişi, çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, uyuşturcu trafiğinin sıklıkla yaşandığı Sarıgöl Mahallesi'nde nefes kesen operasyon yapan narkotik timleri, kaçan şahısları yakalamak için havaya ateş açtı. Polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şahıslardan 7'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin İstanbul'un bir çok ilçesinde son 16 gün içinde yaptıkları 88 ayrı çalışmada çok sayıda zanlı yakalanarak adliyelere sevk edildi. Operasyonlarda 59 kilogram esrar, 43 kilogram eroin, 7 kilo 700 gram Afyon sakızı, 1 kilo 780 gram kokain, 160 bin adet uyuşturucu hap ile birlikte 5 adet tabanca ele geçirildi. Özellikle sokak satıcıları ve yurt dışı bağlantılı uyuşturucunun izini süren ekipler, araçların zulalarında gizlenen uyuşturucuları ele geçirmeyi başardı. Polisin son 2 hafta içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda özellikle sokak satıcıları hedef alınırken, belirli güzergahlardan Türkiye'ye uyuşturucu transferi yapılmaya devam edildiği de ortaya çıktı.

-EMEKLİ POLİS MEMURUNUN DİKKATİ, ZEHİR TACİRLERİNE "TESLİMAT" YAPTIRMADI-

Narkotik polisinin İstanbul'da planlı olarak gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, Avcılar'da emekli bir polis memurunun bir oto tamirhanesindeki şahıslardan şüphe etmesi, zehir tacirlerini ele verdi. Aracını bakıma getiren emekli polis memuru, iş yerinin ön tarafına park eden bir ticari taksiden inerek çanta alışverişi yapan kişilerden şüphelendi. Alışverişin normal olmadığını düşünen polis, hemen görevli narkotik polisiyle irtibata geçerek yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, zanlıları yakalayarak araçta inceleme yaptı. Aracın stepnesi içinde inceleme yapan ekipler, uyuşturucunun stepne içinde taşınarak İstanbul'a getirildiğini ortaya koydu. Daha sonra zanlıların başka bir aracında yapılan aramada 14 kilo 900 gram eroin bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Stepne içinde yapılan incelemede bulunan uyuşturucu kalıntılarından yola çıkılarak delillerin oluşturulduğu ve zanlıların bu sayede gözaltına alınarak tutuklandıkları belirtildi.

-SOKAK SATICILARININ POLİSLERLE YAPTIĞI "KALİTE PAZARLIĞI" GÖZALTIYLA BİTTİ-

Özellikle Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonlarda barakalarda gizlenen çok miktarda esrar maddesi ile uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlardan önce satıcılarla pazarlık yaparak alıcı kılığında pazarlık yapan polislere, zehir tacirlerinin uyuşturucuyu övmesi dikkat çekti. Polislere, sürekli aynı yerde satış yaptığını söyleyen satıcı uyuşturucuyu polislere sattıktan sonra gözaltına alındı. Sarıgöl'deki operasyonlarda toplam 8 kişiyi gözaltına alınırken zanlılardan, 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, çete üyelerinin kaldığı Sarıgöl'deki kesen operasyonda polis, kaçanları yakalamak için havaya ateş açtı.

-UYUŞTURUCU PARASIYLA LÜKS YAŞAM-

Türkiye'ye yurt dışından getirilen uyuşturucunun izini süren polisler, İran'dan gelen bir aracı izlemeye başladı. Aracı uzun süre izleyen polis İstanbul'a geldikten sonra uyuşturucunun Nurettin ve Özcan U. isimli şahıslar tarafından teslim alınacağı bilgisine ulaştı. Polisin incelemeye aldığı aracın LPG tankı içinde yapılan incelemede paketlenmiş olarak 25 kilo 400 gram eroin bulundu. Olayla ilgili incelemede aracı kullananın İran uyruklu Edris Jahangiri M. isimli şahıs ile Nurettin ve Özcan U. ile birlikte uyuşturucunun finansörü olduğu belirlenen Resul B. isimli şahıslar yakalandı. Öte yandan Resul B'nin uyuşturucu parasıyla lüks bir yaşam sürdüğü de ortaya çıktı. Operasyon sonunda el konulan lüks Audi Marka Jip'in de sahibi olan şahsın Bahçeşehir'de lüks villada oturduğu da belirlendi.

Opersyonel çalışmaların yanı sıra özellikle havalimanlarını yakın takibe alan narkotik polisinin güvenlik elemanlarına verdiği eğitim sayesinde de Türkiye üzerinden yurt dışına uzanan başka bir uyuşturucu hattı ortaya çıkarıldı. Havalimanı güvenlik görevlilerinin aldığı eğitimle özellikle son dönemde bir çok kadının Güney Afrika'ya uyuşturucu götürmeye çalışırken yakalandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber