Bu site Çankaya'ya da kitap satıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 18:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Müşterileri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de olduğu kitapyurdu.com günde yaklaşık 5 bin kitap siparişi alıyor. Sitenin kurucusu Sadi Kizir, Vietnam, Japonya gibi ülkelerden de sipariş aldıklarını belirterek yakında amazon.com'la kurumsal iletişime geçeceklerini ifade etti

Türkiye'nin ilk 100 internet sitesi arasında yer alan kitapyurdu.com'u ne zaman, nasıl, hangi amaçla kurdunuz?

Kitapyurdu.com; 1985'ten beri Cağaloğlu'nda; kitabevi, yayınevi, dağıtımcılık, matbaacılık ve bilişim alanında faaliyet gösteren Repar Tanıtım ve İletişim Ltd. Şti. tarafından kuruldu. 1998'de sitenin ön çalışmalarına başlandı ve 2000 yılında ?Internet Kitapçınız' sloganıyla sanal dünyada yerini aldı.

Yurtdışına çok kitap satıyor musunuz? Yurtdışında yayınlanmış kitapları sitede bulma imkánı var mı? Yani amazon.com gibi uluslararası sitelerle kurumsal bağlantınız var mı?

Şu ana kadar 49 ülkeye kitap satışı yaptık. Avrupa ülkelerinin haricinde, kitap gönderisi yaptığımız Ortadoğu ülkeleri de var. Şu an sadece Türkiye'deki yayınevlerinin kitapları ve ürünleri var. Ama bu yönde talepler olursa bir kategori oluşturulur. Amazon.com ile ilgili yeni bir çalışmamız olacak. Onu ileriki zamanlarda kitap kurtları ile paylaşacağız.

KİTAP SİTELERİNDE BİRİNCİ

Türkiye genelinde alexa'nın ölçümlerine göre 103. sitesiniz...

Evet, Türkiye'de e-ticaret siteleri arasında ilk 5 siteden biriyiz. 200'e yakın kitap satış sitesi arasında ise hem müşteri sayısı hem üye sayısı ve hem de satış hacmi açısından en öndeyiz.

Sahafiyelik kitapları bulmak mümkün mü sitede?

Var. Sahaf bölümü ve kelepir bölümü var. İnternette kitap işi ilk başta son derece kárlı bir işti. Herkes bu kárı görünce site kurmaya başladı. Yakıcı ve yıkıcı bir rekabet ortamı geldi. Şimdi bu piyasada kár etmek zor. O nedenle fiyatlar düşmeye başladı ve sürümden kazanma konusu ortaya çıktı. Biz internetten yalnızca kitap satışı yapan ilk site olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Ve tüm siteler arasında en ekonomik kitapları sadece bizde bulabilirsiniz. Hem kampanya anlamında hem de indirim oranlarında bu durum apaçık görülüyor.

İnternetten kitap alışverişi konusunda yaşadığınız ilginç bir durum, bir olay var mı? Hiç okur tepkisiyle karşılaşmadınız mı? Okurlar sizi hep takdir mi etti?

Şimdi, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bizden kitap alıyor. En son şöhretli müşterimiz Çankaya köşkü. Kendilerine saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.

EN ÇOK SATAN ORTAYLI

Başka sizden kitap alan ünlü isimler var mı?

Tabii ki var, sanat , iş ve spor dünyasından da var.

Kimler acaba, ne tür kitaplar tercih ediyorlar?

Bu sorunun cevabını verirsek müşterilerimizin özel bilgilerini deşifre etmiş oluruz.

2007'de siteniz aracılığıyla en çok kitabını sattığınız, en çok okunan yazar kim acaba?

Yılın en çok okunan yazarı olarak ?İlber Ortaylı'yı belirledik sitemizdeki verilere göre. Osmanlı'yı yeniden tanıttığı ve tarihin bıraktığı izleri irdelediği Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek serisi halen çok satanların gözdesi.

Çok satanlar intenetten belli olur

l Genelde ne tür kitaplar çok satan olarak görünüyor sizin sitenizde?

Fiziki kitapçılar çok satan kitap listelerini genelde masa başında yaparlar. Halbuki ?internet kitapçısı' Kitapyurdu.com çok satan kitaplar listesini, dinamik olarak, her gün sunucularında oluşan verilere dayanarak oluşturur. Bu sebeple, Kitapyurdu.com çok satan listelerinde ?çekememezlik', ?tarafgirlik', ?kendi yazarını ya da kitabını kayırmak', ?siyasi duruşlar' gibi ?duygusal' faktörler değil, tamamen gerçek veriler belirleyici olur.

l Sizin de satışlarınız yazın düşer mi?

Yaz aylarında insanlar kitap okumaz. Gazete bile okumaz. Tatilde Türkiye'deki insanlar kitap okuma adına hiçbir şey yapmaz. Oysa gelişmiş ülkelerde durum tersi yöndedir. Çalışırken ayırırlar okuyacakları kitapları ve tatilde çoğunlukla kitap okurlar.

O zarif adamın ardından...

TÜRKİYE İş Bankası Kültür Yayınları Nehir Söyleşiler dizisi kapsamında kısa bir süre önce kaybettiğimiz bir siyaset adamını okuyucularla buluşturuyor. Ben Böyle Veda Etmeliyim adlı kitapta İsmail Cem, Can Dündar'a verdiği cevaplarla kişisel tarihinin yanı sıra basın ve siyaset tarihine ışık tutacak bilgiler aktarıyor. Cem'in kitapta yer alan şu sözleri çok şey anlatıyor:

?Hayat müthiş bir macera. Her insanın kendisiyle beraber olanlarla paylaştığı, ortaklaşa yaşadığı ve bir bakıma her insanın tek başına üstlendiği bir macera... Ben kendi payıma yapmak istediklerimi yaptım, bu macerayı çok güzel bir şekilde yaşadım. Tabii zaman zaman zorlukları oldu, sıkıntıları oldu, ama bunlardan fazlaca şikayet etmeyi de başkalarına karşı haksızlık gibi görüyorum. Çünkü çok insan çok şey çekti Türkiye'de; bize düşmez kalkıp da kendi sıkıntılarımızı çok fazla abartmak...'

Nefes alıp verirken

UZUN yıllar yoga, meditasyon ve farklı birçok Uzak Doğu öğretisinin eğitimini aldıktan sonra eğitmenlik yapan Transformal Nefes Uzmanı Nevşah Fidan'ın Yansımalar adlı kitabı yayımlandı. Uygulaması kolay, etkili bilgiler içeren kitap dönüşüm / değişim projesine, bir kişinin yaşamındaki istemediği olayların, duygu ve düşüncelerin dönüştürülmesi yolculuğunu sadeleştirerek aktarıyor.

Yazar kitapta, kendi yaşadığı ve başkalarının başından geçen gerçek hikayelere de yer veriyor.

Doğu kökenli öğretilerde Batı'nın idealist, mükemme-liyetçi, bilimsel ve sistemli yaklaşımını, Batı kökenli sistemlerde ise hep Doğu'nun yumuşaklığını, anlayışını ve şeffaflığını aradığını, eğitimlerini Doğu ve Batı'yı sentezleyerek oluşturduğunu söyleyen Fidan, ?Değişmek, yaşamınızı değiştirmek istiyorsanız bu uygun formüller uygulandığında mümkün... Ve hatta kaçınılmaz bir şey...' diyor.

İstanbul Sokakları

İSTANBUL'UN sokakları edebiyatçıların kaleminden bir kitapta buluştu. Adalet Ağaoğlu'ndan Ara Güler'e, Doğan Hızlan'dan Elif Şafak'a, Tuna Kiremitçi'den Güven Turan'a, Ahmet Oktay'dan Tahsin Yücel'e, Nedim Gürsel'den Güneş Karabuda'ya, Füruzan'dan Hulki Aktunç'a dek pek çok ismin yazılarıyla ortaya çıkan İstanbul Sokakları adlı kitapta 101 yazarın kaleminden 100 sokak anlatılıyor.

İstanbul'un son yarım yüzyılının kişisel tarihlerle buluştuğu bu eserde 100 sokak, 101 insan, 101 anı ve 101 hikáye var. Aralarından beşi hayatta olmayan yazarların 25'i kadın; en yaşlısı 1925, en genci 1983 doğumlu. 101 sokaktan 35'i Anadolu yakasında. Cağaloğlu'ndaki ?Çatalçeşme Sokağı'nı ise iki yazar birden yazmış.

Pastelle boya ile mucizeler yaratın

ALFA DA birçok yayınevi gibi sanat kitapları serisi başlattı. Resmi Keşfet Serisi başlığıyla ünlü sanatçı Mike Chaplin'in sanat kitaplarını yayınlıyor. Resmi Keşfet Serisi, Geleceğin Ressamları İçin Temel Adımlar alt başlığı ile yayınlanan Sulu Boya, Çizim, Yağlı Boya ve Pastel adlı kitaplar çocukların yeteneğini ortaya çıkartacak nitelikte.

YENİ ÇIKANLAR

İktidar ve doğası

Niccolo Machiavelli'nin beş yüzyıllık kitabı Prens, devlet ve iktidarın gerçek doğasını tartışan bir başyapıt. Kimilerince ?şeytanın kitabı' olarak değerlendirilen eser, Makyavelizm kavramının ve bu kavram çevresinde dönen siyasi tartışmalara da esin kaynağı oldu. Can Yayınları'nın özenli baskısıyla yayınlanan kitap, Kemal Atakay'ın İtalyanca aslından yaptığı çeviri, yazar ve eser üzerine kapsamlı bir inceleme ve açıklayıcı notlar eşliğinde sunuldu. Prens, yalnızca siyaset ve siyaset kuramı ile ilgilenenler için değil, edebiyat eserinde değişik üslup ve lezzetlerin peşinde koşanlar için de çok önemli bir kitap. Prens / Niccolo Machiavelli / Can Yayınları

Şu bizim Türkler

Türkler uygarlık kurucusu mudur uygarlıklar arasında bir köprü mü', ?Gösteriş ve şatafat şanımızdan mı geliyor', ?Neden her Türk piknik sever', ?Türk tarihinde kardeş kavgaları neden bu denli çok görülmüştür', ?Sözlü kültür ayağımızda pranga mı' gibi bize dair pek çok soru, Erol Göka'nın Türklerin Psikolojisi adlı kitabında cevap buluyor. Birbirinden keyifli denemelerden oluşan kitap, neşeli anlar geçirmenizi sağlarken acı acı düşündürmeden de edemiyor. Türklerin Psikolojisi, Türklerin ruh dünyasına dair objektif bir fotoğraf sunma iddiasında. Türklerin Psikolojisi / Erol Göka / TİMAŞ Yayınları

Sürrealist görsellik

Hüseyİn Saylan'ın ilk kitabı Mahşer-i Cümbüş, kenar mahalle mitolojisinden kuantuma... Dadacı şakalardan Lucifer fantezilerine uzanan yapısıyla dikkat çekiyor. Yazar, okurlarına Oğuz Atay ile Celal Salik'in, Ivan Karamazov ile Shiho'nun aynı diyaloglarda var olabileceği teatral, sürrealist bir görsellik vaat ediyor. Parçalı metin, metinlerarasılık ve tiyatro-roman geleneğinin renkli bir temsilcisi olan Mahşer-i Cümbüş, yolları İstiklal'deki Sappho meyhanesinde kesişen üç adamın öyküsünü anlatıyor. Diyaloglar, mektuplar, kitap listesi ve görsel öğeler... Tablolar, gazete haberi, krokiler, satranç problemi ve sahne haritaları ise romanın olmazsa olmaz ipuçlarını teşkil ediyor. Mahşer-i Cümbüş / Hüseyin Saylan / Cinius Yayınları

Gogol'ün üçüncü izi

Alev Alatlı'nın Gogol'ün İzinde dörtlüsünün ilk iki kitabı Aydınlanma Değil ile Merhamet ve Dünya Nöbeti, 2006 yılında, büyük Rus yazarının 100. doğum yılı münasabetiyle verilen Mihail Aleksandroviç Şolokhov 100. Yıl Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü. Alatlı, Tolstoy ve Dostoyevski'nin topraklarında başlattığı serüveninin üçüncü kitabı Eyy Uhnem Eyy Uhnem'i de yayınladı. Yazar serinin üçüncü kitabında Glasnost sonrası Rusyası'nda yaşananları irdelerken sürükleyici serüvenin izlerini sürdürüyor. Eyy Uhnem Eyy Uhnem / Alev Alatlı / Everest Yayınları

EN ÇOK SATANLAR

TÜRKİYE

(EDEBİYAT)

1. Siyah Süt / Elif Şafak

2. Suskunlar / İhsan Oktay Anar

3. Portobello Cadısı / Paolo Coelho

4. Veda / Ayşe Kulin

5. Yakamdaki Yüzler / Can Dündar

6. Söylenmemiş Şarkılar / Canan Tan

7. Son Mektup Bir Aşk Hikayesi / Andre Gorz

8. Kraliçenin Soytarısı / Philippa Gregory

9. Yaprak Dökümü / Hüseyin Rahmi Gürpınar

10. Kimya Hatun / Saide Kuds

(EBEBİYAT DIŞI)

1. Olasılıksız / Adam Fawer

2. Yaşama Yerleşmek / Üstün Dökmen

3. Türklerin Tarihi / Jean Paul Roux

4. Ya Dua Et ya Sev / Elizabeth Gilbert

5. Renkler Ve Malzemeleri / Francois Delamare

6. Benimle Oynar Mısın Anne / Ali Çankırılı

7. The Secret / Andre Bryne

8. Tanpınar'la Başbaşa / İnci Enginün

9. Geri Gel Ey Osmanlı / Mustafa Armağan

10. Demokrasi Projeleri / Banu Avar

Pandora Kitabevi, antoloji.com, imge.com.tr ve idefixe.com'dan derlenmiştir.

ABD

1. A New Earth / Eckhart Tolle

2. The Appeal / John Grisham

3. Eat, Pray, Love / Elizabeth Gilbert

4. Eat This Not That / David Zinczenko

5. Three Cups of Tea / Greg Mortenson

6. Duma Key / Stephen King

7. The Pillars of the Earth / Ken Follet

8. The Pillars of the Earth (De Luxe Edition) / Ken Follet

9. A Thousand Splendid Suns / Khaled Hosseini

10. The Moment It Clicks / Joe McNally

amazom.com'dan derlenmiştir.

İNGİLTERE

1. Jamie at Home / Jamie Oliver

2. A Thousand Splendid Suns / Khaled Hosseini

3. A Quiet Belief in Angels / R.J. Ellory

4. Creative Visualization / Shakti Gawain

5. Neris and India's Idiot Proof Diet / India Knight

6. Random Acts of Heroic/ Danny Scheinmann

7. Nigella Express / Nigella Lawson

8. On Chesil Beach / Ian McEwan

9. I Can Make You Thin / Paul McKenna

10. The Appeal / John Grisham

amazon.com.co.uk'den derlenmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber