14 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Şubat 2008 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL-BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.00)

-AB ENERJİ TEMSİLCİSİ AARTSEN ANKARA'DA

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, AB Nabucco özel koordinatörü Van Aertsen'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.00)

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AB Enerji Temsilcisi Van Aartsenle bir araya gelecek. (Saat:16.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TPE ÖDÜL TÖRENİNDE

-Başbakan Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen ?Patent Sisteminin İnovasyon Sürecine Katkısı? konulu konferansın son gününde konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-VAKIFLAR YASASI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda,Vakıflar Yasası'nın vetolu maddelerinin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, saat 14.00-20.00 arasında çalışacak. (Saat:14.00)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında ikinci kez toplanıyor. Toplantı'da geçen hafta kurulda görüşülmeyen katsayı meselesinin yanı sıra başkanvekili seçimleri ve ÖSS kılavuzu konularının görüşülmesi ve kılavuza katsayı düzenlemesinin eklenmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca ÖSS'ye türbanla girilebilmesi için gerekli düzenlemelerin görüşülmesi de öngörülüyor. (Saat:10.30)

-MEKTUPLA OY KULLANMA HAKKI KOMİSYON'DA

-TBMM Anayasa Komisyonu'nda, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı?nın alt komisyon raporu ele alınacak. Tasarı, yurt dışındaki seçmenler, mektup, sandık, elektronik oylama veya gümrük kapılarında oy kullanma yöntemlerinden ancak biri ile oy verebilecekler. Tasarı yurt içi seçimlerinde de parmak boyası uygulamasını sona erdiriyor. (Saat:10.30)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Dışişleri Komisyonu'nda, İTÜ Asya Pasifik Uzay İşbirliği Sözleşmesi ile Türkiye ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Sözleşme ele alınacak. (Saat:10.00)

-Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Toprak Koruma Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.(Saat:10.00)

-Sağlık Komisyonu'nda, UNİCEF tarafından ?Aile Eğitimi ve Çocuk Hakları? konusunda Türkiye Temsilcisi Reza Hossaini ile Temsilci Yardımcısı Lila Pieters'in katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı yapılacak. (Saat:10.30)

-AB Uyum Komisyonu'nda, İspanya AB İşlerinden Sorumlu Genel Sekreteri Miguel Angel Navarro ve İngiltere AB İşlerinden Sorumlu Genel Sekreteri Shan Morgan ve beraberindeki heyeti ağırlayacak. Komisyon ayrıca, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı yetkilileri tarafından ?Türkiye'nin AB üyelik sürecinde Gümrük Birliği? konulu bir sunum yapılacak.(Saat:11.15/14.00)

-YEDİTEPE ÖĞRENCİLERİNDEN, CHP'YE ZİYERET

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Üyesi Öğrencilerini kabul edecek. (Saat:10.30)

-DSP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-DSP Parti Meclisi, son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanacak. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Parti Okulu'nda yapılacak toplantı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat 11.00)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ikinci toplantısını yapmak üzere toplanıyor.

Toplantıya, Kurul Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez, Mehmet Yörükoğlu ve kurul üyesi İbrahim Turhan'ın katılması bekleniyor. (Saat:13.00)

-ASO'DAN BAKAN YILDIRIM'A ZİYARET

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret edecek. (Saat:13.30)

-TOBB'DAN YENİ BÜYÜKELÇİLERE ÇALIŞMA YEMEĞİ

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, merkezden yurtdışına yeni atanan büyükelçilere, ilgili kuruluşların tanıtılacağı çalışma yemeği düzenliyor. (Saat:19.00)

-SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜNDE YENİLİK ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, 2004-2006 dönemine ilişkin Sanayi ve Hizmet Sektöründe Yenilik Anketi sonuçlarını açıklıyor. (Saat:10.00)

-MECLİS'İN GÜNDEMİ TÜRBAN'DAN SONRA ÖĞRENCİ AFFI OLACAK

-Öğrenci affı konusunda AKP Grup Başkanvekilleri ile görüşen AKP Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumhur, ?Şu anki yoğun gündem sonrası ilk ele alınacak konu öğrenci affı olacak? yanıtını aldı.

-CHP'Lİ DURGUN'DAN BAŞBAKANA: ?AKP'Lİ ÇETİNKAYA, TERÖR BİRİFİNGİ ALDI MI??

-AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın, AKP Genel Merkezi'nde askeri uzmanlardan, ?Kuzey Irak, terör ve PKK'nın faaliyetleri? hakkında brifing aldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

-YABANCILAR BORSA'DA SATIŞA GEÇTİ

-Küresel dalgalanmanın Türkiye'ye etkisi tartışılırken, yabancı yatırımcılar İMKB'de satışa geçti. Ocak ayında yabancıların gerçekleştirdiği 17,3 milyar dolarlık işlem net 922 milyon dolarlık satışla sonuçlandı. Bir aylık dönemde yabancı alımları yüzde 78, satışları yüzde 98 artış gösterdi. Bir yıllık dönemde ise yabancı alımları yüzde 40, satışları yüzde 140 arttı.

-?TÜRBAN GERİLİMİ EXPO'YU ETKİLEMEZ, İZMİR'DE AÇIK KAPALIDAN FAZLA?

-Yükseköğretim kurumlarında türban özgürlüğünü düzenleyen anayasa değişikliğinin ardından Avrupa basınında Türkiye'nin laik yapısının zedelendiğine dair yorumların çıkması, İzmir'in Expo 2015 adaylığının da tehlikeye girdiği endişesi yarattı. Expo 2015 İzmir Tanıtma Kurulu Başkanı Solmaz Ünaydın ise Expo için İtalya'nın Milano kentiyle zorlu bir yarışa giren İzmir'in adaylığının Türkiye'deki türban tartışmalarından yara almayacağını söyledi.

-Uluslararası arenada Türkiye'nin laik yapısının en büyük güvence olduğunu vurgulayan Ünaydın, ?Türban daha çok üniversiteleri kapsayan bir şey. Açığı da var kapalısı da var. İzmir'de de açık kapalıdan daha fazla. Yani eğer onlar açısından bu önemli bir ölçütse, ikisinin birlikte gittiğini görecekler? dedi.

-OTOMOTİV SEKTÖRÜ 2008'E HIZLI GİRDİ

-Otomotiv sektörü 2008'e hızlı bir giriş yaptı. Otomobil satışı Ocak'ta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37.7 artarken, üretim yüzde 51.8'lik artışla 61 bin adede çıktı. İhracat ise yüzde 65 artarak 46 bine ulaştı.

-CSIS'DEN ?TÜRK-ABD İLİŞKİLERİNDE SIKINTI? UYARISI

-ABD'deki Stratejik ve Uluslararası Etüdleri Merkezi (CSIS), Türk-Amerikan ittifakının geleceğinin iki ülkenin iç politikalarınca da şekillendirileceğini savunurken AKP'nin, karşıtları ile ?tedirgin ilişkisi?ne dikkat çekti

-MİLLİ KÜTÜPHANE: ?YAŞAYAN MÜZE?

-1946 yılında kurulan Milli Kütüphane, 600 yıllık ilk Türk ansiklopedisinden İstanbul'un fethi sırasında Ayasofya'da bulunan İncil'e kadar pek çok tarihi eserin yanı sıra bir milyonun üzerindeki kitaba da ev sahipliği yapıyor. Kütüphanede yaklaşık 3 milyon parçadan oluşan koleksiyon içindeki gazete arşivi de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

-Türkiye'de basılan tüm kitap, dergi ve gazetelerin bulunduğu Milli Kütüphane'nin arşivlerinde, Tanburi Cemil Bey, Hafız Osman, Kemani, Zeki Müren, Barış Manço gibi sanatçıların taş plakları da bulunuyor.

-SANSÜRLENEN RESSAM YARAR'IN ?NÜ' TABLOLARI ANKARA'DA

-Gaziantep'te açtığı sergisindeki `nü´ tabloları tülbentle sansürlenen Ressam Ayşegül Yarar, yine ?nü' tablolarından oluşan eserlerini bu kez Ankara'da sergileyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber