Tüm SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığına devrolacak

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'ların devri için yasa hazırlığı

Sağlık ve Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. Hükümetin hazırladığı 'Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine dair' yasa tasarısı taslağına göre, Türkiye genelindeki tamamı SSK'ya ait 148 hastane, 212 dispanser, 202 sağlık istasyonu, üç ağız ve diş sağlığı merkezi ve iki hemodiyaliz merkezi Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

CNN Türk'ün haberine göre, Türkiye'de yaklaşık 30 milyon kişiye sağlık hizmeti sunan SSK hastanelerinin devrini öngören taslak incelenmek üzere ilgili bakanlıklara gönderildi. Taslak yasalaşırsa SSK'ya ait sağlık kuruluşlarının yanı sıra 53 bin 985 kurum çalışanının kadrosu da Sağlık Bakanlığı'na geçecek.

İşçi ve işveren sendikaları karşı çıkıyor.

Yapılmak istenen bu değişikliğe hem işçi hem de işveren sendikaları karşı çıkıyor. Taslağa göre, işçilerden yine prim kesilecek. Ancak kesilen primler Sağlık Bakanlığı bütçesine aktarılacak. İşçi ve işveren sendikaları kanun tasarısının yasalaşmaması için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

1946'da kurulan SSK, yasal olarak idari ve mali özerkliğe sahip. Yasada SSK'nın tüm hastaneleri, dispanserleriyle taşınır taşınmaz malların sahibi işçiler, emekliler ve aileleri görülüyor. SSK'nın yönetiminde işçiler kadar işverenler de söz sahibi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber