Adana'ya yeni üniversite kurulacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petrol Boru Hattı'nın hayata geçirilmesi, gerekse başta otomotiv olmak üzere birçok dalda atılım halinde olan Adana'ya yeni üniversite kurulacak.

ATO Başkanı Şaban Baş, yazılı açıklamasında, İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşen benzeri üniversite projesinin Adana'da da hayata geçirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Açılan her bilim yuvasıyla daha güçlü, çağdaş ve yaşanılabilinir Adana'ya giderek yaklaşıldığını ifade eden Baş, Adana Üniversitesi projesinin, valilik, yerel yönetimler, meslek odaları ve tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak girişimine dönüşmesinin, bu konuda atılan adımları daha da hızlandırdığını belirtti.

İlk 5 yılda 20 milyon YTL harcama yapılması planlanan yerleşke için 150 dönümlük bir alanın belirlendiğini ifade eden Baş, şunları kaydetti:

"Bir kentin gelişmişlik göstergeleri sıralandığında, ilk maddede eğitim düzeyi ve üniversite sayısı yer alır. Adana, son dönemlerdeki atılımlarıyla çok miktarda vasıfsız göç aldığından her alanda sürekli sorunlarla boğuşan ve adliye koridorlarıyla bilinen kent imajını artık geride bırakmak zorundadır.

Adana'nın ekonomisi, kültürü, turizmiyle kabuk değiştirmeye yüz tuttuğu bir dönemde gündeme getirilen Adana Üniversitesi, ilk etapta Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerinden oluşacak. 3 yıl sonra ise Güzel Sanatlar ve Tasarım fakültelerinin kurulmasını öngörüyoruz.

Üniversite bünyesinde bir meslek yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Enstitüsü de olacak. Tüm öğrenciler hazırlık sınıfında yoğun İngilizce eğitimi alacak.

Ekonomimizin temel sıkıntısı konumundaki yetişmiş ara eleman sorununun giderilmesine dönük olarak üniversite bünyesinde mesleki eğitim veren bölümler yer alacak. Çünkü, kentimiz, gerek Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattının hayata geçirilmesi, gerekse başta otomotiv olmak üzere birçok dalda atılım halinde.

Bu atılımları güçlendirmek için mutlaka yetişmiş eleman desteği sunulması gerekiyor. Üniversite bünyesindeki meslek yüksekokullarının eğitim vereceği alanlar bu değerlendirmelerin ardından belirlenecek.

Üniversitedeki öğrenci sayısının ise ilk 5 yıl içerisinde 2 bine ulaşmasını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber