MGK türbanı değil, terörü görüştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK açıklaması: "Terör örgütüne yönelik operasyonlara gerek görüldükçe devam edilecek"

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin, terör örgütüne karşı icra edilen operasyonlara gerek gördükçe devam edeceğinin altı çizildi.

MGK, terör ile dış gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. 4 saat 10 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelede önümüzdeki dönem izlenecek siyasetin değerlendirildiğine yer verildi.

Sivil ve askeri kanadı buluşturan MGK'dan yapılan açıklamada, terör örgütü ve yandaşlarının kamu düzenini, birlik ve beraberliği, huzur ile güveni zedelemeye yönelik faaliyetlerine karşı tedbirlerin etkin şekilde sürdürülmesine yönelik kararın teyit edildiği ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terörle mücdalede önümüzdeki dönem izlenecek politikalar değerlendirilmiş, bu bağlamda TSK tarafından terör örgütüne karşı icra edilen operasyonlara gerek görüldükçe devam edileceği vurgulanmıştır.

Ülke genelinde güvenlik ve asayişin korunması için güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirler gözden geçirilmiştir, Irak'a ilişkin beklenti ve hassasiyetlerimizin Irak, ilgili ülkeler, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kamuoyu nezdinde vurgulanmasında girişim ve çalışmalar ele alınmış bu bağlamda kaydedilen gelişmeler değerlendirilmiştir.

Irak'ın toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine verilen önem teyit edilmiştir. Irak'taki son dönemdeki olumlu gelişmeler de dikkate alınarak, bu komşu ülkeyle ikili işbirliğinin siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve askeri alanlar ile enerji sektöründe mümkün olduğunda geliştirilmesi ve insani yardımların arttırılması üzerinde durulmuştur."

MGK'dan yapılan yazılı açıklamada, ayrıca, Kosova ve Kıbrıs'taki gelişmeler başta olmak üzere Türkiye'nin güvenliğini etkileyen dış gelişmelerin gözden geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber