En temiz okul seçildi ama hizmetlisi yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bu yıl ilçenin en temiz okulu seçilen ve beyaz bayrak almaya hak kazanan İhsan Demirtaş İlköğretim Okulu'nda, resmi hizmetli bulunmazken, 125 öğrenciye bir tuvalet düşüyor.

Okul Aile Birliği Başkanı Müslüm Çiftçi, 11 yıl açılan okulda yaklaşık 750 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, "Okul binası içinde 3 kız, 3 erkek tuvaleti bulunuyor. Teneffüslerin 10 dakika olduğu düşünülürse bunun ne kadar yetersiz olduğu ortada. Geçtiğimiz yılın eylül ayına kadar okul bahçesinde 12 kişilik tuvalet vardı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 6 ay önce bu tuvaletin yıkılmasını istedi ve kendilerinin modern bir tuvalet ile okulun ihata duvarını da yapacaklarını söyledi. Okul için 70 bin YTL ödenek ayrıldığını söyleyen yetkililer bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadılar. Çocuklarımız çok perişan." dedi.

Söz konusu okulun Sağlık Bakanlığı tarafından ilçenin en temiz okulu seçildiğini, ancak resmi bir hizmetlinin dahi bulunmadığını ifade eden Çiftçi, "Bu durum tam anlamıyla bir çelişki. Aynı zamanda okulun ihata duvarının olmaması ve hemen yanından çevre yolunun geçmesi tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Yetkililerin bir an önce bu konu ile ilgilenmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber