MEB, Habersiz Atama Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin görüşlerine hiç başvurmadan, Sağlık Meslek Liselerinde görevli bazı öğretmenlerin il dışına atama kararnamelerini hazırlayarak illere gönderdi. Kararnamelerde hizmet puanları sıfır (0) görünmekte ve atanma biçimi/nedeni bölümünde ?İhtiyaç fazlası öğretmenler Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının 04.02.2008 tarih ve 0447 sayılı yazısı gereğince? ibaresi yer almaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü; Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının 04.02.2008 tarih ve 0447 sayılı yazısına istinaden Sağlık Meslek Liselerinde görevli bazı öğretmenlerin il dışına atama kararnamelerini hazırlayarak illere gönderdi. Bu uygulama öğretmenlerin öncelikle il içinde değerlendirilmeden istek ve tercihleri dikkate alınmadan yapılmıştır. Ayrıntılar için tıklayınız.

5450 Nolu Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Millî Eğitim Bakanlığına Devredilmesi İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Millî Eğitim Bakanlığına Devredilen sağlık meslek liselerindeki öğretmenlerin kendilerinin haberi olmadan eğitim öğretimin ortasında il dışına atamaları yapıldı. Kararnamelerindeki hizmet puanları sıfır (0) görünmekte ve atanma biçimi/nedeni bölümünde; ?İhtiyaç fazlası öğretmenler Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının 04.02.2008 tarih ve 0447 sayılı yazısı gereğince? ibaresi yer almaktadır.

İhtiyaç fazlası öğretmenler ile ilgili mevzuat 4.3.2006 tarih ve 26098 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" olup bu yönetmeliğin ihtiyaç fazlası, kurum veya bölüm kapatılması, program değişikliği ve istihdam alanı daralan öğretmenlerin durumunu ilgilendiren 35.maddesi şu şekildedir:

?İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 35- (1)Okul, kurum ve/veya bölüm kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla dersi kaldırılan, istihdam alanı daralan ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde;

a) Okul, kurum veya bölüm kapatılması sonucunda bu okul/kurumlarda görevli öğretmenler, yeni okul açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu okul veya kurumlara, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan okul/kurum veya bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı okullar olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına,

b) Görevli oldukları okul veya kurumlarda program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararı ile alanı kaldırılan öğretmenler, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına

istekleri ve özür durumları da dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

(2)Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler öncelikle il içinde, il içinde alanına uygun bölüm veya meslek alanı bulunmaması hâlinde ise istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle il dışında ihtiyaç bulunan yerlere yer değiştirme suretiyle atama yapılarak giderilir.

(3)Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları okullarda norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, görevli oldukları okullarda norm kadro fazlası olarak görevlerine devam ederler. Bu kapsamda öğretmen fazlalığı bulunan eğitim kurumlarına, norm kadro fazlası öğretmenler bu eğitim kurumlarının norm kadrolarıyla ilişkilendirilinceye kadar öğretmen fazlalığının bulunduğu alanda öğretmen ataması yapılmaz ve ders dağılımı, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılır.

(4)Ayrıca, bu öğretmenler ders ve ek ders görevlerini de ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde görevli oldukları yerleşim yerlerindeki diğer eğitim kurumlarında yerine getirirler. ?

(5)İhtiyaç fazlası öğretmenlerden istekli olanlar alanlarında ihtiyaç bulunması hâlinde öncelikle il içinde, ihtiyaç bulunmaması hâlinde ise il dışında alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanabilirler.

(6)Bu hüküm kapsamında yapılacak yer değiştirmeler, bu Yönetmelikte belirtilen yer değiştirme dönemi ile sınırlı değildir."

Bu hükme göre; okul, kurum ve/veya bölüm kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla dersi kaldırılan, istihdam alanı daralan ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması halinde öğretmenler için yapılacak işlemler şu şekildedir.

1. Okul, kurum veya bölüm kapatılması sonucunda bu okul/kurumlarda görevli öğretmenler, yeni okul açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu okul veya kurumlara, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan okul/kurum veya bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı okullar olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına istekleri ve özür durumları da dikkate alınmak suretiyle atanacaklardır.

?Millî Eğitim Bakanlığının aşağıdaki kararname örneğinde görüldüğü gibi yaptığı bu il dışı atamalar öğretmenlerin öncelikle ?il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına istekleri ve özür durumları? dikkate alınarak yapılmadığı için bu il dışı atamalar iptal edilmelidir.?

2.Görevli oldukları okul veya kurumlarda program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararı ile alanı kaldırılan öğretmenler, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına İstekleri ve özür durumları da dikkate alınmak suretiyle atanacaklardır.

?Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bu il dışı atamalar; öğretmenlerin öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına istekleri ve özür durumları? dikkate alınarak yapılmadığı için bu il dışı atamalar iptal edilmelidir.

3. 1. ve 2. maddelerde sıraladığımız atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler öncelikle il içinde, il içinde alanına uygun bölüm veya meslek alanı bulunmaması hâlinde ise istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle il dışında ihtiyaç bulunan yerlere yer değiştirme suretiyle atanacaklardır.

?Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bu il dışı atamalar; öğretmenlerin öncelikle il içinde, il içinde alanına uygun bölüm veya meslek alanı bulunmaması hâlinde ise istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle il dışında ihtiyaç bulunan yerlere, öğretmenlerin öncelikle il içinde bunun olmamsı halinde öğretmenlerin tercihleri alınarak yapılmadığı için bu il dışı atamalar iptal edilmelidir.?

4. Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları okullarda norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, görevli oldukları okullarda norm kadro fazlası olarak görevlerine devam ederler. Bu kapsamda öğretmen fazlalığı bulunan eğitim kurumlarına, norm kadro fazlası öğretmenler bu eğitim kurumlarının norm kadrolarıyla ilişkilendirilinceye kadar öğretmen fazlalığının bulunduğu alanda öğretmen ataması yapılmaz ve ders dağılımı, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılacaktır.

?Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bu il dışı atamalar; kararname örneğinde olduğu gibi öğretmenlerin hizmet puanları sıfır (0) görünmektedir. Dolayısıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenlerin mi yoksa başkasının mı il dışı atamasının yapıldığı bilinmemektedir. Kaldı ki bu tür öğretmenlerin kendi okulunda kalarak okulda oluşacak ders dağılımı, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılmalıdır. Bakanlığın hizmet puanlarını dikkate almadan öğretmenlerin tercihlerini almadan yapılan bu il dışı atamalar iptal edilmelidir.?

5.İhtiyaç fazlası öğretmenlerden istekli olanlar alanlarında ihtiyaç bulunması hâlinde öncelikle il içinde, ihtiyaç bulunmaması hâlinde ise il dışında alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanacaklardır.

?Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bu il dışı atamalar; İhtiyaç fazlası öğretmenlerin istekli olanlardan alanlarında ihtiyaç bulunması hâlinde öncelikle il içinde, ihtiyaç bulunmaması hâlinde ise il dışında alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına tercihleri dikkate alınmadan yapıldığı için bu il dışı atamalar iptal edilmelidir.?

Bu durumdaki öğretmenlerin aşağıdaki dilekçe örneği ile kurumlarına başvurarak bu atamaların iptalini istemeleri gerekmektedir.

GÖREVİ:

ÜNVANI:

ADI VE SOYADI:

BABA ADI:

DOĞUM YERİ VE TARİHİ:

MEMURİYETE BAŞLAMA TARİHİ:

KURUMDA GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ:

SİCİL NO:

EMEKLİ SİCİL NO:

T.C.KİMLİK NO:

???????????? MÜDÜRLÜĞÜNE

Personel Genel Müdürlüğü'nün ?/?/?. Tarih ve ??sayılı kararnamesiyle ?.. ili ???..???.. lisesine atamamın yapıldığını öğrendim.

Atama kararnamemdeki; Atanma biçimi/nedeni bölümünde; ?İhtiyaç fazlası öğretmenler Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının 04.02.2008 tarih ve 0447 sayılı yazısı gereğince? ibaresi yer almakla birlikte hizmet puanı bölümümde puanım sıfır (0) olarak belirtilmiştir.

Hizmet puanım ???. olup norm kadro sıralamasında benden sonra bulunan öğretmen arkadaşlarım bulunmaktadır. Ayrıca Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 35. maddesi 4.fıkrası hükümlerine göre kendi okulumda görevime devam etmem gerekmektedir. (burayı hizmet puanı yüksek olupta kendinden düşük puanlı öğretmenlerin bulunduğu kişiler dilekçelerine ekleyeceklerdir. Branş ve bölümleri okullarında bulunanlar)

4.3.2006 tarih ve 26098 sayılı resmi gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 35. maddesindeki hükümlere göre;

Hizmet puanı üstünlüğüne göre bir değerlendirme yapılmadan atamam yapılmıştır. (burayı hizmet puanı yüksek olupta kendinden düşük puanlı öğretmenlerin bulunduğu kişiler dilekçelerine ekleyeceklerdir. Branş ve bölümleri okullarında bulunanlar)

Öncelikle; il içinde alanımda ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına isteğim de dikkate alınarak atamam yapılmamıştır.

İl içinde alanıma uygun bölüm veya meslek alanı bulunmaması hâlinde ise isteğim ve tercihlerim alınmak suretiyle il dışına ihtiyaç bulunan yerlere atamam yapılmamıştır.

Yönetmeliğin 35.maddesi 5.fıkrası ?İhtiyaç fazlası öğretmenlerden istekli olanlar alanlarında ihtiyaç bulunması hâlinde öncelikle il içinde, ihtiyaç bulunmaması hâlinde ise il dışında alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanacaklardır.? Hükümlerine göre; her hangi bir isteğim ve tercihim olmadan yukarıda sıraladığım öncelikle yapılması gereken işlemler tamamlanmadan hakkımda düzenlenen kararnamenin iptali konusunda gereğini arz ederim.

25 /02/2008

AHMET KANDEMİR

Adres:

Eki:1-Kararname

2-Hizmet Cetveli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber