25 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Şubat 2008 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-KARA OPARESYONUNDA 5. GÜN

-TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı yürüttüğü sınır ötesi kara harekatı 5. gününde. İlk 4 günde 112 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 15 askerin şehit olduğu operasyonlar, karadan ve havadan devam ediyor. Operasyonlarda şehit olan askerlerden bazıları memleketlerinde toprağa veriliyor. Kara operasyonuna ilişkin yabancı medya ve dünya başkentlerindeki değerlendirmeler de izleniyor.

-YEMEN CUMHURBAŞKANI SALEH ANKARA'DA

-Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'da. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Saleh, Çankaya Köşkü'ndeki resmi karşılama töreninin ardından bir süre baş başa görüşecek. (Saat:14.00/14.15)

-Yemen Cumhurbaşkanı Saleh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek. (Saat:19.10)

-Gül ve Saleh başkanlığında heyetler arası görüşmeler yapılacak. Daha sonra imza töreni ve basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:17.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, Saleh onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemeğe Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat:20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Dini İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:11.00)

-TÜRBAN UYGULAMASINDA GÖZLER ÜNİVERSİTELERDE

-Üniversitelerde türban serbestisini düzenleyen anayasa değişikliğin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından uygulamaya ilişkin tartışmalar sürüyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlüklerine gönderdiği yazıda, türban serbestisinin uygulanması için anayasa değişikliği dışında herhangi bir kanuni değişikliğe gerek olmadığına ilişkin açıklaması değerlendiriliyor. Bazı rektörlerce yapılan, türbanın üniversitelere girmesi için Yükseköğetim Kanunu'nun ek 17. maddesinde değişikliğin gerekli olduğunu yönündeki açıklamaların ardından üniversitelerdeki uygulamalar da tartışılıyor.

-DİNK DAVASININ 4. OTURUMU

-Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 4. oturumu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. (Saat:09.00)

-ZİRAAT BANKASI 2007 BİLANÇOSUNU AÇIKLIYOR

-Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankanın 2007 yılı faaliyet sonuçlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-ŞUBAT ATAMALARI YAPILIYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008-1 Dönemi Öğretmen Ataması törenine katılacak. Atamayla, 4 bin 786 öğretmen adayı kadrolu olarak göreve başlayacak. (Saat:10.00)

-OCAK AYI TURİST SAYILARI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, giriş çıkış yapan ziyaretçilere ilişkin Ocak ayı verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-AKP, 82 ANAYASA'NIN 25 MADDESİNİ YENİ ANAYASA TASLAĞINA KOYMADI, 15 MADDEYİ AYNEN KORUDU

-AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, üzerinde çalışılan anayasa taslağının genel çerçevesini, ?Yeni Anayasa'da ilk 4 madde aynen korundu. 4. maddenin yeri değiştirilerek değiştirilmesi mümkün olmayan 174. maddeye monte edildi. Yaklaşık 15 madde aynen kaldı. Yaklaşık 25-30 madde mevcut anayasadan çıkarıldı. Pek çok madde yeniden redakte edildi. Yeni Anayasa'ya ilk kez giren pek çok madde de oldu? şeklinde anlattı.

-Bozdağ, hazırladıkları yeni anayasa taslağını, ?Türkiye'nin temel haklarını öne alan, hukuk devletini güçlendiren, parlamenter sistemi özüne uygun yeni bir anayasa? olarak tanımladı.

-YABANCILAR BEŞ YILDA 10 MİLYAR DOLARLIK GAYRİMENKUL ALDI

-2003-2007 döneminde yabancıların Türkiye'de taşınmaz alımları dolayısıyla getirdiği döviz 10 milyar 56 milyon dolara ulaştı.

-Türkiye'de gayrimenkul satın alanların başında Alman, ABD'li, Avusturyalı, Azerbaycanlı, Belçikalı, Danimarkalı, Hollandalı ve Fransızlar geliyor. Yabancılar daha çok İstanbul ve Antalya'yı tercih ediyor. Bu illeri de sırasıyla Bursa, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın, Mersin ve Muğla izliyor.

-MANEVİ TAZMİNAT DAİRESİ, MANEVİ TAZMİNAT İSTEMEDİ

-Yargıtay'da tazminat davalarının karara bağlandığı Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyelerinin, verdikleri kararlara ilişkin yapılan hiçbir eleştiriye ve hakarete ilişkin olarak maddi veya manevi tazminat talebiyle dava açmadığı ortaya çıktı.

-Kişilik haklarına hakaret edildiği iddiasıyla maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açanların haklarını koruyan yargıçlar, kendilerine yönelik yapılan eleştirilerde ?tolerasnlı' davranıyor.

-HALK SAĞLIĞI UZMANI PROF. DR. AKDUR: ?BAŞKENTTE BİRKAÇ AYDIR DİP SUYU KULLANILIYOR?

-Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, Ankara'da son birkaç aydır barajlarda su kalmaması nedeniyle dip suyu kullanıldığını söyledi. Akdur, ?Dip suları normal suya göre çok daha kirli ve her arıtma tesisinin arıtamayacağı nitelikte sulardır. Başta kurşun olmak üzere ağır metallerle kirlilik düzeyi yüksektir. İyi arıtılamaz ise ağır metal zehirlenmeleri ve kimyasal ishallere neden olur? dedi.

-Prof. Dr. Recep Akdur, önümüzdeki haftadan itibaren Ankara'nın Kızılırmak suyunu kullanmaya başlayacak olmasını da değerlendirdi. İvedik tesislerinin şimdiki haliyle Kızılırmak suyunu tamamen arıtamayacağını bu nedenle de içilemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Akdur, ?Kızılırmak suyu ancak İvedik tesislerine yapılacak olan ilave ünitelerle, arıtılarak kullanılabilir. Bu konu 4.5 milyon insanın sağlığını ilgilendiren bir konu? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber