ÜAK olağanüstü toplanıyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörlerle YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan arasındaki türban gerilimi artıyor. YÖK Başkanı, Anayasa değişikliğini uygulamayan rektörler hakkında hukuki yollara başvuracağı mesajını verdi. Üniversitelerarası Kurul ise perşembe günü olağanüstü toplanıyor.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak kurul toplantısı rektörlerin talebi üzerine gerçekleşiyor.

Toplantıda, türban düzenlemesine ilişkin uygulamada YÖK ile yaşanan görüş ayrılığı ele alınacak.

YÖK Başkanı Özcan'ın rektörlere yönelik, "Anayasa değişikliğine uygun davranmazsanız suç işlersiniz" mesajı tepki çekti.

Büyük bir bölümü türban düzenlemesinin hayata geçebilmesi için yasaya ihtiyaç olduğunu savunan rektörlerin, YÖK Başkanı'na ÜAK aracılığı ile yanıt vermesi bekleniyor.

Kurul toplantısının ardından yayımlanacak bir bildiri ile tepkinin ortaya konulabileceği belirtiliyor.

Akşam gazetesine açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise Anayasa değişikliğini uygulamayan rektörleri ikna etmeye çalışacağını, başarılı olamazsa, hukuki yollara başvuracağını söyledi.

YÖK'ten türban düzenlemesine vize

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan 24 Şubat'ta, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber