Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün batı bölgelerde sıcaklık 20 dereceyi de geçecek. Doğu kesimlerde ise hava açıyor, ancak sıcaklık Perşembe günü yükselmeye başlayacak. Ülke genelinde gece-gündüz sıcaklık farkı artıyor.

- İstanbul'da hava güneşli, sıcaklık bugün 19 dereceyi buluyor. Yarın ise yağmurlu olacak. Ankara'da sabahları puslu, öğle saatleri ise güneşli geçiyor. Bugün Ankara'da da sıcaklık 15 dereceye yaklaşacak. İzmir'de bugün bahar havası var. Yarın ise yağmur görülecek. Adana'da sıcaklık yükselmeye devam ediyor. Bugün İstanbul 19, Ankara 14, İzmir 21, Bursa 20, Adana 18 derece.

Sınırötesi harekatın yapıldığı bölgede kar yağışı etkisini kaybetti, Hava açıyor. Bölgede bugün rüzgar hafif, beklenen yoğun sis nedeni ile görüş mesafesi 1 km'nin altına inebilir. Bu gece Şırnak ve Hakkari'de don bekleniyor, sıcaklık gece -10 dereceye kadar inecek. Öğle saatlerinde sıcaklık dağlarda -2 derece, daha alçak yerlerde ise 5 dereceye çıkacak. Cumartesi gününe kadar yağış beklenmiyor, hava yarın güneşli ve daha ılık olacak.

Marmara bugün güneşli, sıcaklık yer yer 20 dereceyi geçiyor. Öğleden sonra bölgenin batısında rüzgar hızını artıracağından sis etkisini kaybedecek. Ancak Kocaeli, Sakarya, Bursa civarında yer yer sis devam edecek. Yarın bölge genelinde yağmur bekleniyor. Bugün Edirne 20, Çanakkale 19, Kocaeli 21 derece.

İç Anadolu'da hava açık olduğundan gece hava hızla soğuyor. Bu gece de Tokat, Sivas arasında don oluşacak. Bölgede bugün de pus var, ancak yarın pus etkisini hafifletecek. Aylardan sonra sıcaklık bugün Eskişehir'de 15 dereceye kadar çıkacak, bugün Konya 12, Sivas 4 derece.

Ege Bölgesi baharı yaşıyor, bugün rüzgar kıyılarda hızını biraz artıracak ancak iç kesimlerde hafif ve yine sis oluşuyor. Yarın bölge genelinde hava kapalı olacak, kıyılarda ise yağmur bekleniyor. Bugün Denizli 19, Muğla 18, Kütahya 16 derece.

Akdeniz'de bugünlerde rüzgar zayıf, bahar havası var. Sıcaklık bugün 20 dereceyi aşacak. Güneydoğu Anadolu'da da bulutlar dağılıyor. Sıcaklık bu bölgede de 15 dereceyi geçecek. Bugün Antalya 21, Gaziantep 16 derece.

Doğu Anadolu bölgesinde Cuma gününe kadar hava az bulutlu ve genellikle açık olacak. Bulutlar dağıldığında gece saatlerinde kuvvetli ayaz oluşuyor ve gece sıcaklığı Erzurum'da -21 dereceye kadar iniyor. Gündüz ise Erzurum -4, Malatya 7, Van 3 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Cuma gününe kadar hava açık olacak, iç kesimlerde sabah saatlerinde pus oluşuyor. Bugünden itibaren sıcaklık değerleri 15 dereceyi geçecek. Bölgede Cuma'ya kadar yağış beklenmiyor. Bugün Trabzon 14, Bolu 15, Samsun 18 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber