Sayın Beşir Atalay Bir Sorsun: Kim Yazdı Bu Yönetmeliği?

Akdeniz üniversitesi itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü, 2007 mezunu bir ziyaretçimiz şu soruyu yöneltiyor: "Kim yazdı bu yönetmeliği?"... Bahis konusu olan yönetmelik "İtfaiye personel yönetmeliği"dir. Görevi kamu yararını gözetmek olan bürokratların yazmış olduğu "İtfaiye personel yönetmeliği", ne yazıkki işin ehli personel alımına imkan vermemektedir. İlgili bölüm mezunları boşta dururken itfaiyecilik ile hiç ilgisi olmayan fakülte ve bölüm mezunları alınmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Belediye itfaiye yönetmeliğindeki atama şartları aşağıdaki gibidir.

"BEŞİNCİ BÖLÜM
Atama Şartları
İtfaiye erliğine atanma şartları
MADDE 15 ? (1) İtfaiye erliğine atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,
c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,
ç) 25 yaşını doldurmamış olmak,
şartları aranır."

BU SORULARIN CEVABI VAR MI?

Sitemiz mail adresine gönderilen iletide şu soruların cevabı itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunlarınca merak edilmektedir.

1- İtfaiyecilik blümünü bitirmiş, işi bilen okul mezunları varken neden lise ve dengi okul mezunu alınmaktadır?

2- Ayrıca yönetmelikte atanma şartları arasında belirtilmediği halde neden fakülte mezunu alınmaktadır?

Yukarıdaki her iki soruya da cevap verebilecek bir İçişleri Bakanlığı personeli var mıdır bilmiyoruz. ancak, işini isteyerek ve okulunu severek itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümünü okuyanların mağdur edildiği ve aldıkları eğitimin heba edildiği açık bir gerçektir.

ZİYARETÇİMİZİN TEPKİSİ

"Okuduğumuz okul boşuna mı diye düşünüyorum.Bir taraftan işi hiç bilmeyen yangının tanımını bile bilmeyen kişiler itfaiye eri olabilmekte, okul mezunları varken neden lise ve fakülte mezunları alınıyor.En azından atanma şartları arasında İtfaiyecilik bölümü mezunlarına öncelik verilmesi tarafındanız.İtfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü türkiyede 4 ilde bulunmaktadır.Antalya-istanbul-Kocaeli ve izmir.
İstanbul belediyesi aldı 450 kadar itfaiyeci ama ne okul mezunlarına öncelik verildi ne de ilanda itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü yer alıyordu.
Mahalli idarelerdeki itfaiye eri alımı ilanlarında belediyeleri arıyorum şartlarım uyduğu halde başvuru yapamıyorum başvuruyu yapsakta sınavda lise mezunları tarafından eleniyoruz.
Her sene mağdur olan itfaiye bölümünü bitiren kişi çoğalmakta bunlardan biriside benim.
Yönetmeliğin düzeltilmesini çok istiyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber