İnönü ve Cumhuriyet Üniversitelerinin 4/B İlanları Geçersiz

4/B'li personel alımda kamu kurum ve kuruluşlarına sözlü sınav uygulamalarına imkan veren düzenlemenin yürürlüğü, Danıştay Onikinci Dairesinin 14/12/2007 tarihli ve 2007/4100 Esas sayılı Kararı ile durdurulmuştur. Sözkonusu karar Devlet Personel Başkanlığının WEB sitesinden de yayımlanmıştır. Ancak bu yayıma karşın iki üniversite, sözlü sınavı da içeren 4/B ilanı yayımlamışlardır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2008 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Şubat 2008 tarihli haberimizde kamu kurumlarının 4/B'li personel almak istiyorsa;
1- Boş pozisyonlarını merkezi yerleştirme yapılmak üzere ÖSYM'ye bildirmeli,
2- Ya da, yazılı ve sözlü sınav yapmaksızın kendisi KPSS'ye girenler arasından başvuru alarak, puan sırasına göre yerleştirme yapabileceği,
belirtilmiştir.

Daha önce varolan yöntemlerden birisi olan sözlü sınavla 4/B'li personel alma yöntemi ise iptal edilmiştir. Ancak, 27 Şubat tarihinden sonra gazetelerde yayımlanan ve bizim de ilan.memurlar.net servisinden yayımladığımız iki ilan daha olmuştur.
http://ilan.memurlar.net/ilan/4914//
http://ilan.memurlar.net/ilan/4910/

Sözkonusu bu ilanlar, Danıştay kararının Başbakanlığa bildirilmesi sonrasında yayımlanmış olup geçerli değildir. İlanın ya iptal edilmesi ya da sözlü sınav bölümünün kaldırılarak yeninden yayımlanması gerekmektedir. Danıştay kararının Başbakanlığa bildirildiği tarih tarafımızca bilinmemekle birlikte, bu tarihten itibaren sözlü sınava yer veren tüm ilanlar geçersizdir. Yine bildirildiği tarih itibariyle sözlü sınavlarını yapmamış olan tüm uygulamaların da durdurulması gerekmektedir.

Yukarıda yer vermiş olduğumuz ve devam eden diğer uygulamalar gözöüne alındığında Devlet Personel Başkanlığı veya Başbakanlığın durumu en kısa zamanda kamu kurum ve kuruluşlarına resmi olarak bildirmeleri gerekmektedir. Söz konusu iki kurumun ise öncelikli olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Konuya, ilişkin olarak Devlet Personel Başkanlığının sitesinde yer alan açıklamayı yayımlıyoruz.

"ÇOK ÖNEMLİ DUYURU
Danıştay Onikinci Dairesinin 14/12/2007 tarihli ve 2007/4100 Esas nolu kararı ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren " Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a, 28/06/2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/12251 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen "Sınav Şartı" başlıklı Ek madde 2 nin "c) KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun beş katına kadar aday arasından ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yazılı ve /veya sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme" hükümlerine yer veren (c) fıkrasının yürütülmesi durdurulmuştur.
Kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel alımlarında, mezkur Esaslara ve Ek madde 2 nin (a) ve (b) fıkralarına uygun olarak işlem tesis etmeleri gerekmektedir." duyuru yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber