Atatürk Üniversitesi'nde türban eylemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mart 2008 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATATÜRK Üniversitesi'nde türbanla derse giremeyen bir grup öğrenci, Atatürk heykelinin bulunduğu Bilim Anıtı önünde alkışlı eylem, erkek arkadaşları ise çay servisi yaptı.

Fen- Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Şeyma Güngör, ?Sokrates'i idam edenlerle, siyah derili çocuklara, beyazların okullarını yasaklayanlar, hangi insanlık suçunu işlediyseler, 21'inci yüzyılda bugün burada başlarımız örtülü diye, üniversitelerin kapılarını yüzümüze kapatanlar da aynı insanlık suçunu işliyorlar. İnsanlık suçunu işleyenlerin lanetle anıldığı ise herkesin malumudur? dedi.

Çeşitli fakültelerde öğretim gören yaklaşık 300 türbanlı öğrenci, derslerine alınmadıkları için Atatürk Bilim Anıtı önünde toplandılar. Yaklaşık iki saat boyunca Bilim Anıtı önünde bekleyen öğrenciler adına konuşan Fen - Edebiyat Fakültesi'nden Şeyma Güngör, ?YÖK Başkanı, Rektörlere gönderdiği yazılı talimatta üniversitelerde kimlik tespitini engellememek şartıyla kılık kıyafetin serbest bırakılmasını talep etmiştir. Bu yasağı sürdüren rektörlerin suç işlediğine ve TCK'nın fiillerine uygun maddeleri gereğince cezalandırılmaları gerektiğine inanıyoruz. Şu bilinmelidir ki, yaklaşık asırlar önce, kendi okuluna bir köleyi öğrenci olarak aldığı için Sokrates'i idam edenlerle, siyah derili çocuklara, beyazların okullarını yasaklayanlar, hangi insanlık suçunu işlediyseler, 21'inci yüzyılda bugün burada başlarımız örtülü diye, üniversitelerin kapılarını yüzümüze kapatanlar da aynı insanlık suçunu işliyorlar. İnsanlık suçunu işleyenlerin lanetle anıldığı ise herkesin malumudur. Üniversiteleri, tek tip kışlalara dönüştürenlerden, bu keyfi, dayatmacı ve gayri hukuku tutumlarından vazgeçmelerini istiyoruz. Zira üniversiteye yakışan, yasakçılık değil, özgürlüktür? diye konuştu.

Öte yandan basın açıklamasının ardından türbanlılar alkışlarla üniversitelere alınmamalarını protesto ettiler. Yaklaşık iki saat kadar eylem yapan türbanlılara erkek arkadaşları, çay servisi yaparak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber