Memur-Sen de Uzlaştırma Kurulu'na gidecek.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, Hükümet ile memur sendikaları arasında bu sabah imzalanan mutabakat metninde yer almayan talepleri için Uzlaştırma Kurulu'na başvuracaklarını bildirdi. Aksu, uzlaştırma kuruluna diğer konfederasyonlardan bağımsız olarak başvuracaklarını bildirdi.
Bu yıl ilk kez bir mutabakat metnine imza atıldığını belirten Aksu, disiplin affı ve 1991 yılından sonra işe giren memurlara 1 derece verilmesinin yanında, memur mevzuatında reform denilecek haklar elde edildiğini belirtti. Aksu, artış oranının yüzde 8.2'den yüzde 10'a çıkarılmasının memur sendikalarının Başbakan Erdoğan'ı ikna etmeleri sonucu olduğunu ifade ederek, "Başbakan az alana çok, çok alana az verilmesi talimatını verdi. Ancak bürokratların dağılımı kendilerinin yapmak istemesi nedeniyle bu konu da tıkanmış oldu. Yüzde 10 rakamı mutabakat altına bürokratlar nedeniyle alınmadı" diye konuştu.
Memur-Sen'in, "3.9 katrilyonun herkesin taban aylığına yansıtılması şartıyla ilk 6 ay yüz milyon, ikinci altı ay 80 milyon lira verilmesi" görüşü ileri sürdüğünü anımsatan Aksu, meblağın 12'ye 8 oranında verilmesi talebi üzerine şerhlerini koyduklarını söyledi. Aksu, "Bu konuda Sayın Başbakan'ın ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Şahin'in belirttiği gibi, az alana çok, çok alana az ücret verilmesi politikamızı yineleyeceğiz ve bunun adil biçimde paylaştırılması için uzlaştırma kuruluna gideceğiz" dedi.
İmzalanan mutabakat metninde, kadın memurların emzirme odaları ve kreş gibi
önemli kazanımlar elde ettiklerini, posta dağıtım görevlileri ve din görevlilerinin
de hafta sonu izin kullanmaları ya da fazla mesai ücreti almalarının sağlandığını
bildiren Aksu, 1991 yılından sonra işe giren memurlara 1 derece verilmesiyle
de 20-30 milyon lira arasında bir kazanım elde edildiğini belirtti.
AA