5 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 05 Mart 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç, Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Constantin Grigorie ve Kazakistan Büyükelçisi Beibit Issabayet'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.00/14.45/15.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TÖRENİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Töreni'ne katılacak. (Saat:11.00)

-Eroğan, Şanlıurfa sivil toplum kuruluşu yöneticilerini, Türkiye Yazarlar Birliği Heyetini ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.00/15.00/17.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda; hastanelere şef ve şef yardımcılarının atanmasını öngören kanun teklifi görüşülecek. (Saat:15.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Adalet Komisyonu'nda, Türk Ticaret Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. (Saat:10.30)

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İzmir Yönlendirme Kurulu'nun Her Türlü Mali Faaliyetleri ve Bunların Denetimine Dair Usul ve Esasları Hakkında Kanun teklifi görüşülecek. (Saat:11.00)

-MECLİS'İN ENFERMASYON TEKNOLOJİSİ YENİLENİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom ve TBMM arasında yapılan ?Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri (METNİS) Projesi'', protokolü imza törenine katılacak. (Saat:15.00)

-ANKARA TALAT'I AĞIRLAYACAK

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Perşembe günü Ankara'ya gelecek. Ziyaret sırasında Gül, Talat ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Üçlü Zirve?de bir araya gelecek.

-TÜSİAD'DAN AB RAPORU

-TÜSİAD Yurtdışı İletişim Komisyonu'nun 2005-2007 yılları arasında yürüttüğü tanıtım çalışmalarının incelenmesi ve neticesinde saptanan bulguların uzun vadeli bir yurtdışı iletişim stratejisinin geliştirilmesine temel oluşturması amacıyla hazırlanan ?Avrupa Birliği Üyeliği Yolunda Türkiye'nin Tanıtımı: TÜSİAD Örneği? başlıklı rapor, Ceylan Otel'de düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından gerçekleştirilecek. (Saat:09.30)

-OECD TÜRKİYE MASASI BAŞKANI GÖNENÇ, TİSK'İN KONUĞU

-OECD Türkiye Masası Başkanı Rauf Gönenç, TİSK'in "Sosyal Politika Gündemi" konulu toplantısına katılacak. (Saat:11.00)

-ANKARA ELEKTRİK ÜRETİM ÖZELLEŞTİRİLİYOR

-Özelleştirme İdaresi, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri, Denizli Jeotermal Santrali, Engil Gaz Türbünleri Santralinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesini Ankara Hilton Oteli'nde yapıyor. (Saat:15.00)

-EĞİTİM-SEN'DEN "ÜNİVERSİTELERİMİZ" ARAŞTIRMASI

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikanın yaptığı "Üniversitelerimiz" konulu araştırmanın sonuçlarını açıklayacak. (Saat:12.00)

-MEB'DEN ?DEVLETİ ZARARA UĞRATIYOR? İDDİALARINA YANIT YOK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kadrolaşma nedeniyle Bakanlığın birçok teşkilatında çift maaş verilmesine göz yumduğu ve devlete zarara uğrattığı iddialarına aylardır yanıt vermiyor. Çelik, kaç teşkilatta ?çift maaş? uygulamasının sürdüğünü de açıklamaktan kaçınıyor.

-ÇAPKIN İMAM, KAPIDAN GİRİP CAMDAN ÇIKTI

-Zonguldak ili Ereğli ilçesi Halaşlı Köyü'nde imam olarak görev yaptığı sırada gece geç saatte evli bir bayanın evine giden, bayanın eşinin eve gelmesiyle pencereden çıkarak yalınayak kendi evine dönen imamı Diyanet İşleri Başkanlığı affetmedi. Kapıdan girip camdan çıkan imam Şanlıurfa'ya "hizmetli" olarak atandı. İmam M.K., atama ve kadro değişikliği işleminin iptali talebiyle dava açtı. İdare mahkemesi, din hizmetleri sınıfında çalışan imamın atama işleminin iptali talebini reddederken "hizmetli' kadrosuna atanmasına ilişkin işlemin iptal edilmesi gerektiğine karar verdi. Danıştay 5. Dairesi de kararı onadı.

-100 BUNAMA HASTASININ 60'I ALZHEİMER

-Her 100 bunama hastasının 60'ında alzheimer görüldüğü saptandı. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Erkol, Alzheimer hastalığının bunamanın nedenlerinden sadece biri olduğunu belirtti.

-KALEHÖYÜK'TEN ÇIKARILAN ESERLER YERİNDE SERGİLENECEK

-Kırşehir'in Kaman ilçesinde yer alan Kalehöyük bölgesindeki kazıda ortaya çıkarılan tarihi eserler, bölgede yapılacak müzede sergilenecek.

-DÜNYANIN EN İYİ "SENFONİK KARIŞIMI" 6 MART'TA CRR'DE

-Dünyanın en iyi senfonik müzik topluluğu olarak bilinen Viyana Filarmoni ile dünyanın en eski ve prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan "Viyana-Berlin Filarmoni Dostları" 6 Mart Perşembe günü Cemal Reşit Rey'de konser verecek.

-ARA GÜLER'DEN "İSTANBUL'DA ALIN TERİ" SERGİSİ

-Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in İStanbul'un 60 yıllık tarihini anlatan fotoğrafları, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile "İstanbul'da Alın Teri" adıyla sergilenecek. Taksim Metrosu'nun yürüyen bantlar katında sanatseverlerle buluşacak serinin açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş katılacak. (Saat:13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber