Trafikte yeni dönem başlıyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Mart 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

> Süleyman Demir - ANKARA

Trafikte yeni dönem başlıyor. Yeni radarlar alan emniyet, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Malatya, Kastamonu ve Sivas'ta eğitim kursları açtı. İşte, İçişleri Bakanlığı'nın hem teknik hem hukuki hem de personel düzeyde uygulamaya geçireceği yeni dönem trafik:

Daha profesyonel trafikçileri görevlendirmek isteyen emniyet, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Malatya, Kastamonu ve Sivas'ta eğitim kursları açtı. Burada verilen eğitimlerden 2 bin 500 polis memurunun faydalanması planlanıyor. ODTÜ ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projesine göre, eski teknolojili radarlara dijital devreler takılırken, ABD'den yeni nesil radarlar alınacak. Radarlı denetimler sadece gündüz değil, gece de yapılacak. Böylece, hareket halindeyken bile hangi aracın ne kadar hız yaptığı tespit edilecek. Diğer bir radar çeşidi de, kimse tarafından görülmeyen radarlar. Bu radar, hatalı gördüğü araca otomatikman ceza kesecek. Denetim bölgelerinde bulunan ve benzeri dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan ?radar var? uyarı levhası kaldırılacak.

HERKESE CEZA TALİMATI

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin herkese ceza yazabilmesi için talimat verdi. Öte yandan, 1 Nisan'dan itibaren, maddi hasarlı kazalara trafik ekipleri bakmayacak. Kaza yapan sürücüler, maddi hasarlı kazalarda trafik polisini beklemeyecek. Taraflar problemi sigorta şirketleri aracılığıyla çözecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber