TRT 500'ü aşkın sanatçının işine son verdi

Haber Giriş : 02 Ekim 2004 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT, kuruma yıllarını veren, müziğin çeşitli dallarında yüzlerce eseri bulunan 500'ü aşkın sanatçıyı işten çıkardı. TRT yönetimine tepki gösteren sanatçılar destek istedi

Selahattin Erköse, Türk sanat müziğinin emektarı. Erköse'nin TRT'de 50'yi aşkın bestesi seslendiriliyor. Şair ve bestekâr Kasım İnaltekin de 51 yılını geride bıraktığı kuruma 100'ü aşkın beste armağan etmiş. Halk müziği sanatçısı Turan Engin de TRT mikrofonlarının Anadolu'ya uzanan tanınmış seslerinden.

TRT Erköse, İnaltekin ve Engin'in de aralarında bulunduğu 500'ü aşkın 'akitli' sanatçıyı 'tasarruf sağlanacağı' gerekçesiyle işten çıkardı. Sanatçıların aylık maaşı 200 milyon liraydı. TRT'nin 'siyah-beyazlı' dönemlerinden gelmiş gibiydiler. Erkekler takım elbiseli, papyonluydu. Kadınlar yine tıpkı ekranda olduğu gibi şık bluzları, fönlü saçlarıyla hazırdılar. Bu görüntüyü, ekrandan farklı kılan, yakalarına taktıkları siyah kurdelelerdi. TRT'nin 'akitli' sanatçıları bu kez şarkı ve türkü söylemek için değil, seslerini duyurmak için koro düzeni aldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber