Ameliyat ipliği olmadığı için öldü iddiasına jet inceleme

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2008 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SİVAS'ta 26 yaşındaki Fatma Ayan'ın 1.5 YTL'lik ameliyat ipliğinin bulunamamasından dolayı yaşamını yitirmesi haberi Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Soruşturma kapsamında bakanlık müfettişlerin hafta başında kente gelerek çalışma yapacakları öğrenildi.

Sivas'ta numune Hastanesi'nde 1.5 YTL'lik ameliyat ipliğinin yokluğundan dolayı öldüğü iddia edilen Fatma Ayan ile ilgili haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonuçlarının bakanlığa ulaşmasıyla birlikte Teftiş Kurulu tarafından görevlendirilen müfettişlerin önümüzdeki hafta başında kente gelerek olayın geçtiği Numune Hastanesi'nde incelemeler yaparak, soruşturmayı sürdürecekleri bildirildi. Konuyla bizzat ilgilenen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ilgili birimlerden, konunun en kısa sürede açığa kavuşturulmasını istediği öğrenildi. Haber kentte büyük ilgi çekerken, Sağlık Müdürlüğü bugün her hangi bir açıklamada bulunmadı. Fatma Ayan'ın yakınları ise, gerekli incelemelerin tamamlanmasından sonra mahkemeye başvurarak yasal haklarını arayacaklarını dile getirdi.

7 Temmuz 2007 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre 4'üncü bebeğine hamile olan Fatma Ayan saat 05.00 sıralarında Numune Hastanesi Doğum Servisi'ne götürülmüş, karnında ölen bebeği Doktor M.B. tarafından sezeryan ile alındıktan sonra, kanama durmadığı için yapılması gereken ikinci ameliyat 1.5 YTL değerindeki sütür 1 adı verilen ameliyat ipliği olmadığı için yapılamamış, Doktor L.K. tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmekte geciktirilen anne, hastanede ameliyata alındıktan kısa süre sonra ölmüştü. O tarihte üzeri kapatılan olay Sağlık Bakanlığı'nın anne-bebek ölümlerini yeniden inceletmesi sonucu açılan soruşturmada ortaya çıkmıştı. Aynı dönemde ameliyat ipliklerinin Çin malı olduğu için toplatılması ve zamanında tıbbi malzeme ihtiyacının giderilmemeside ihmaller arasında gösterilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber