Akdağ: Sağlıkta tam gün' uygulamasının sonuna kadar arkasındayız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Sağlıkta tam gün' uygulamasının sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek sözkonusu uygulama sayesinde vatandaşların daha adil bir şekilde sağlık hizmetlerine kavuşacağını söyledi.

Partisinin Erzurum Gençlik Kolları'nın Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Burada bakanlığının faaliyetleri hakkında basına açıklama yapan Akdağ, 'sağlıkta tam gün' konusuna açıklık getirdi.

Recep Akdağ, devlet hastanelerindeki doktorların yüzde 70'inin, üniversite hastanelerindeki uzman hekimlerin ise yüzde 75'inin tam zamanlı olarak çalıştığını belirtti.

Kamuda görevli doktorların önemli bir çoğunluğunun gönüllü olarak muayenehanelerini kapattığını iddia eden Bakan Akdağ, bunun temelinde performansa dayalı ücret uygulamasının yattığını ifade etti.

Pratik anlamda kamuda çalışan hekimlerin yüzde 30'unun muayenehanelerini kapatmadığına işaret eden Bakan Akdağ, "Pratik anlamda 'sağlıkta tam gün' uygulaması hekimlerin yüzde 30'unu ilgilendiriyor. Bu yüzde 30'u önemsiyoruz. Gerek tasarısını hazırlamakta olduğumuz tam gün kanunu, özel hastaneler ve tıp merkezleri gibi kurumlarda düzenlemeye yönelik. Gayemiz vatandaşın sağlık kurumlarına kolay ulaşmasını sağlamaktır. Hakkaniyetli biçimde vatandaşa adilane sağlık hizmeti sağlamak, ana çıkış noktamız bu. Hekimlerimizin haklarınıda düzenleyen yasalar yapıyoruz. Hekimlerimiz hayırlı hizmetler yapıyor, fedekarlık yapıyor, karşılığı iyi ödenmesi gereken hizmet yapıyorlar: Sağlık çalışanları ve hekimlenin özlük haklarını korumak, geliştirmek için ilimizden geleni yapacağız" dedi.

"HUKUK KONUŞULDUĞUNDA HALKIN İRADESİNİ KONUŞMAK LAZIM"

Yapımı tamamlanan Erzurum Barosu Binası'nın açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada ise hukukun ve demokrasinin; insan haklarının üstünlüğüne vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Akdağ, hukuk yapanların halkın iradesine önem vermesi gerektiğine işarek etti. Medeniyet tarihinin hukukla başladığını ve geliştiğine değinen Bakan Akdağ, "Hukuk, adalet dediğimiz zaman haklının, güçlünün yanında zayıfı ezdirmeyen herkesin hakkını teslim eden bir kavramı anlıyoruz ki, bu çok önemli. Adaletin toplumlar açısından ve bireyin yaşama açısından büyük bir önemi var. Tabi hukukun halk iradesiyle gelişmesi çok önemli. Demokrasilerden önce hukuku oluşturanlar ne kadar doğru hukuk oluşturduğunu iddia etselerde bunun tartışılabilir olduğunu biliyoruz. Eline gücü geçiren bir organ hukuk yapıyorsa bunun anlamı olmaz. Anayasalar halk tarafından iradesiyle oluşturulur. Onun için hukuk konuşulduğunda halkın idaresini her zaman konuşmak lazım. Yani hukuk halkın idaresini yansıttığı ölçüde değer kazanıyor. Bu çatının altının özgürlüklerin geliştirilmesi ve var olan özgürlüklerin savunulması açısından çok önemli." diye konuştu.

"ŞEHİT ANNELERİNİN GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bütün kadınların özellikle de şehit anneleri, eşleri, kız kardeşlerinin günlerini kutladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, "Bugün kadınlar günü sağlık, sıhhat afiyetler diliyurum. Özellikle şehit anneleri, bacılarına, eşlerine, yakınları hanımlarımıza onların ne kadar aslında önemli büyük bir değere sahip olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum onların kadın günlerini ayrıca tebrik ediyor kutluyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber