Devlet hastanesi doktoruna 100 bin YTL'lik tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bel fıtığı olan hastanın, boynunu ameliyat etmişler

Bel fıtığı olan hastanın yanlışlıkla boyun fıtığı ameliyatına alındığı iddiasıyla, doktor hakkında 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası açıldı.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Heybeli köyünde yaşayan 59 yaşındaki Rukiye Arslan'ın 25 Aralık'ta Antalya Devlet Hastanesi'nde geçirdiği operasyon, dava konusu oldu. Arslan'ın avukatı Süleyman Mutlucan, bel fıtığı için ameliyata alınan müvekkilinin, filmlerin karışması sonucu boynundan ameliyat edildiğini ve bu sırada 3 küçük kemik parçasının alındığını iddia etti. Mutlucan, yanlış ameliyat yüzünden hastanın ağrılarının arttığı iddiasıyla doktor B.P. hakkında dava açtıklarını bildirdi. Mutlucan, Doktor B.P.'nin ameliyat sonrası hasta yakınlarına, ameliyat sırasında küçük bir hata yaptıklarını ve daha sonra bölgeyi kapatarak bel fıtığı ameliyatına geçtiklerini söylediğini ifade ederek, Arslan'ın ameliyat sonrası ağrılarının artması üzerine başka bir doktora gittiğinde boynundan 3 küçük kemiğin çıkarıldığını öğrendiğini dile getirdi. Mutlucan, Arslan'ın ağrılarının devam etmesi ve ameliyatı yapan doktorun kendisine yanlış bilgi vermesi nedeniyle tazminat talebinde bulunduğunu kaydetti.

Ameliyatı yapan B.P. filmlerin karıştığını doğrularken, "Boyunda değil, sırtta ameliyat yaptık. Kemik aldığımız doğrudur. Ancak bu kemikler hayati fonksiyonlarını etkilemez. Eğer o bölgede zarar vermiş olsaydım hasta asla ayağa kalkamaz ve felç olurdu." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber