Öğretmen, öğrenciyi dövdü iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2008 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA,

KONYA'daki Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki İ.Ç.'nin, tahtadaki ev ödevi konusunu defterine yazmadığı gerekçesiyle sınıf öğretmeni Mustafa Kahye tarafından dövüldüğü iddia edildi. Yediği tokat sonrası başını tahtaya çarpan İ.Ç., forması kanlar içerisinde evine gönderildi.

İ.Ç.'nin ailesi öğretmenle görüştükten sonra şikayetçi olmazken, olayı duyan diğer ailelerin ihbarı üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili araştırma başlattı.

Olay bu sabah Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Sınıf öğretmeni Mustafa Kahye tarafından dövüldüğünü söyleyen 1/A sınıfı öğrencisi İ.Ç., ?Son dersi yapıyorduk. Öğretmenin tahtaya yazdığı ödev konusunu herkes defterine yazıyordu. Benim ödev defterim yoktu. Ben aklımda tutuyordum. Öğretmen beni görerek ?Sen neden yazmıyorsun?' diye sordu. Ondan sonra da vurdu. Başım tahtaya çarparak kanadı? dedi.

İ.Ç., eli yüzü yıkandıktan sonra forması kanlar içerisinde okul servisine bindirilerek evine gönderildi. İ.Ç.'nin ailesi öğretmeniyle görüştükten sonra şikayetçi olmadı. Serviste çocuklarını bekleyen diğer ailelerin yaşanan olayı duyarak tepki göstermesi ve ihbarı üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili araştırma başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ?400 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen ile çalışıyoruz. Eğitim öğretim süreci içinde çeşitli iddialar gündeme geliyor. Bunlar araştırılıyor ve sonuçları ile değerlendiriliyor. Biz de Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda bir öğretmenimizin küçük bir çocuğa şiddet uyguladığı iddiasını duyduk. Biz ister yazılı ister sozlü olsun her duyumumuzu incelettiririz. Bu duyumu alır almaz araştırma başlatılmasını istedim. Bu iddia da araştırılacak. Çıkan rapor sonrası böyle bir hadise yaşanmışsa yapan kişi sonuçlarına katlanır. Eğer yoksa da bu da ortaya çıkar? diye konuştu.

İ.Ç.'nin ailesi öğretmenden şikayetçi olmadıklarını belirtirken, sınıf öğretmeni Mustafa Kahye, öğrencisini dövmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber