İBB'den burs açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sahte evraklarla burs aldığı belirlenen şebekeye yönelik düzenlenen ve 65 kişinin gözaltına alındığı operasyonda sahte belgelerin emniyete kendileri tarafından verildiğini açıkladı. Açıklamada, operasyonda hiçbir belediye personelinin gözaltına alınmadığı belirtildi.

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yüksek öğrenim bursları ile ilgili mükerrer belge ve resimlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Aralık 2007 tarihinde emniyet yetkililerine verildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer aldı: "Bu yılki burs başvuru evraklarının Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzde tasnifi esnasında, mükerrer belge ve resimlere rastlanılması üzerine durum 6 Aralık 2007 tarihinde yazılı ve sözlü olarak İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine intikal ettirilmiştir. Emniyet birimlerince müdürlüğümüz arşiv ve kayıtları üzerinde yapılan incelemeyi müteakip konu, Emniyet yetkilileri tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmiştir. Soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın takibinde devam etmektedir. Operasyon kapsamında hiçbir belediye personeli gözaltına alınmamıştır"


Öğrenim bursunda sahtecilik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine verdiği eğitim bursu için 880 mükerrer başvuru tespit etti.

İBB yetkilileri, soruşturmanın sadece bu yılki eğitim bursu başvurularını kapsadığını bildirdiler.

Eğitim bursu almaya hak kazananlara ilk ödemenin Aralık ayında yapıldığını, ancak mükerrer başvuru yapıldığının tespit edilmesi üzerine, bu kişilere yönelik ödemenin durdurulduğu belirten yetkililer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da yürütülen soruşturmadan başından beri haberdar olduğunu kaydettiler.

İBB, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımlarına 1995 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başladı.

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 bin öğrenciye 36 milyon 680 bin YTL eğitim yardımı yapacak. Bu öğrencilerden 46 bin 400'ünü ön lisans ve lisans, 3 binini yüksek lisans, 600'ünü de doktora öğrencileri oluşturuyor.

Ön lisans ve lisans öğrencilerine 100, yüksek lisans öğrencilerine 150, doktora öğrencilerine de aylık 250 YTL yardım yapılıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber