CHP, eylemlere 'tam destek' verecek

Haber Giriş : 12 Mart 2008 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yönetimi toplumun büyük bir kesimi tarafından tepkiyle karşılanan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısına karşı yapılacak eylemlere tam destek verme kararı aldı. Parti yöneticileri, milletvekilleri ve parti örgütleri düzenlenecek eylemlere tam kadro katılarak destek verecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Edinilen bilgilere, toplantıda tartışmalı Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı ele alındı ve sosyal güvenlik konusunda yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

MYK'da, sendikalar ve Emek Platformu tarafından söz konusu tasarı karşıtı eylemlere destek verilmesi kararı alındı. Buna göre, parti yöneticileri, milletvekilleri ve parti örgütleri, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenecek eylemlere katılarak, destek verecek.

KURULTAY NİSAN SONUNA

MYK'da kurultay süreci de ele alındı. 32'nci Olağan Büyük Kurultay'a illerden katılacak bin 100 delegenin bin 46'sı netleşti. Kalan 54 delege ise hafta sonunda yapılacak il kongreleriyle kesinleşmiş olacak. Bu kapsamda 16 Mart Pazar günü, Edirne İl Kongresi yapılacak.

Yargı süreci devam eden Gaziantep, Uşak, Çanakkale ve Eskişehir illerinin ise kongrelerinin kurultaya yetişememesi gündemde. Bu iller büyük bir ihtimalle kurultaya delege gönderemeyecek. 32. Olağan Büyük Kurultay'ın ise Nisan ayının sonuna doğru yapılması gündemde. Önümüzdeki haftalarda kurultay tarihini belirlemek üzere Parti Meclisi'nin toplanması bekleniyor.

SEDEFÇİ'NİN DURUMU

Öte yandan, MYK'da adı yolsuzluk iddialarına karışan ve tutuklanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin durumu da ele alındı. Yargı aşaması bitene kadar konuyla ilgili değerlendirme yapılmasının doğru olmayacağı belirtilirken, söz konusu iddiaların ve konunun yakından izlendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber