Savcı: 'Kamu görevlisi kontör oyununa böyle gelir mi?' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, kontör dolandırıcılarının kurbanı olan kamu görevlisinin şikayetini, 'Kamu görevlisi böyle mantık dışı talep üzerine kontör göndermemeli' diyerek reddetti.

Cep telefonundan arayıp kontör isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılık konusunda, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen mağdurların sayısı her geçen gün artıyor. Adana'da, kamu kuruluşunda çalışan iki üniversite mezunu da aynı yöntemle dolandırıldı. Kontör mağduru İ.B.'nin savcılığa yaptığı şikayet ise "Bir kamu görevlisi böyle mantık dışı ve anlamsız talepler için kontör göndermeden önce emniyete başvurması gerekir" denilerek kabul edilmedi.

Evli ve iki çocuk babası İ.B (47), yaşadığı olayın korku filminden farksız olduğunu, tam iki saat süreyle telefonda görüştüğü kişiler tarafından adeta hipnoz altına alındığını söyledi. İ.B, başına gelenin cep telefonuna bırakılan cevapsız çağrı ile başladığını belirterek, şunları anlattı: "Cevapsız çağrıyı aradığımda çıkan kişi kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Okan Aslan olarak tanıttı. Telefonumun numarasının kopyalanıp suça karıştığını, kopyalayan kişinin bulunması için istediklerini yapmam gerektiğini söyledi. Yüzlerce soru sordu, telefonumu kapatmamam gerektiğini, aksi takdirde kopyalanan numara ile bağlantının kopabileceğini bildirdiler."

SAVCI: HİLE YOK

Kendisinden istenen 6 adet 250'lik kontörü de kazıyarak şifrelerini okuduğunu ifade eden İ.B. ikinci 6 adet 250 kontör talebi üzerine şüphelendiğini ve polise gittiğini söyledi. Savcı ise İ.B.'nin şikayetine ilginç bir cevap verdi: "Müştekinin Adana gibi bir büyük şehirde yaşadığı, kamu görevlisi olduğu, bu şekilde mantık dışı ve anlamsız talepler karşısında kontör şifresi göndermeden ya da arama yapmadan en yakın emniyet birimine başvurması gerekirdi. Anlatımlara göre kandırılabilecek derecede hile ve aldatma unsuru olmaması nedeniyle müştekinin iddiası konusunda kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber