Memur-Sen Yargıtay'a tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İstanbul İl Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davaya tepki gösterdi.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı yanında bulunan parkta bir araya gelerek adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen Memur-Sen'li grup, başsavcılığın izin vermediği gerekçesiyle polislerce engellendi.

Sendikacıların ''Burası savcının çiftliği değil. Biz orada basın açıklaması yapacağız'' yönündeki itirazları üzerine polis yetkilileri, ''Yaparsanız tedbirlerimizi alırız. Birbirimizi zorlamayalım. Burada hiçbir zaman basın açıklaması yapılmasına izin verilmiyor. Açıklama için bu alan daha uygun'' karşılığını verdiler.

Bunun üzerine park yerine adliye önündeki caddeye inen grup adına bir basın açıklaması yapan Memur-Sen İstanbul İl Sekreteri Ali Yalçın, ''kapatılmış parti mezarlığına dönen Türkiye'nin 28. parti kapatma davasıyla karşı karşıya olduğunu'' belirterek, bu tür davranışları sivilleşmeye, temel hak ve özgürlüklere, Türk demokrasisine vurulmuş bir darbe olarak gördüklerini söyledi.

''Türkiye'nin bu bürokratik kurumlarla artık yaşayamayacağını, halkın iradesini hiçe sayan anlayışlara karşı kanuni müeyyideler getirilmesi gerektiğini'' savunan Yalçın, şunları kaydetti:

''Halkın dörtte üçünün mutabakat sağladığı bir konuyu 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı' olarak düşünmek son derce yanlıştır. Geçmiş dönemlere ait, kişisel kalmış laiklik anlayışlarını hala topluma dayatmanın bir manası yoktur. Bu elbise Türkiye'ye dar geliyor. Türkiye'de kurumlar, sorunların çözümüne odaklanmak yerine, demokratik seçimlerle iş başına gelen yönetimler hakkında çetele tutuyor, taraflı yayınları delil diye topluyor, dosyalıyor, zamanı geldiğinde işleme koyuyor. Bu yönüyle değerlendirildiğinde bazı kurumlarımız demokrasi karşıtı eylemlerin odağı olmuş durumdadır. Yaşanan bunca trajedide öğretmenler olarak bizim de payımız olduğunu düşünüyoruz. Demek ki, öğrencilerimize yeterince demokrasiyi özümsetememişiz. Bu yüzden halkımızdan özür dileme ihtiyacı hissediyoruz.''

Yalçın, Anayasa Mahkemesi'nin daha sağduyulu hareket edeceğine inandıklarını ifade ederek, ''Hangi parti olursa olsun ilkesel olarak partilerin kapatılmasına karşı olduğumuzu, partilerin halkın oylarıyla kapatılması gerektiğine olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber