Zabıta, el koyduğu kağıtları kendi satıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 14:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Atık kağıt toplanan arabalara, kayıtsız olduğu gerekçesiyle el koyan zabıta ekiplerinin, arabaları ve geri dönüşümlü malzemeleri sattığı iddia edildi.

İHD Ankara Şube'si tarafından yapılan basın açıklamasında, atık kağıt işçilerinin zabıta ekiplerince saldırıya uğradığı ve araçlarına usulsüz olarak el konduğu kaydedildi. Çankaya Belediyesi önünde yapılan ve yaklaşık 100 atık kağıt işçisinin katıldığı basın açıklamasında, zabıta ekiplerinin saldırısına uğradığı iddia edilen yaralı işçilerin fotoğrafları taşındı. Açıklamada, Kızılay bölgesinde kağıt toplamaya çıkan üç atık kağıt işçisi, Erdal Temel, Salih Bayhan ve Ebubekir Bayhan'ın 30 kişilik belediye ekipleri tarafından satırlı bıçaklı saldırıya uğradığı ve aldığı satır darbeleriyle yaralandıkları iddia edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Neredeyse bu saldırılardan nasibini almayan atık kağıt işçisi kalmamıştır. 2006 Eylülünde Çankaya Zabıta binasında ölesiye dövülerek burnu kırıldıktan sonra kaldırıma atılan Medeni Kaya, Sıhhiye pazarında aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçiren ve hayati tehlike ile 2 gün boyunca yoğun bakımda kalan Evleyi Kahraman, Çankaya Belediyesi zabıtalarının kafasına telsiz ile vurduğu darbelerden kaçmaya çalışırken, belediye otobüsünün çarptığı ve beyin travması geçiren Emin Çelikok ve diğerleri gibi. Tüm örneklerde görüldüğü gibi Çankaya Belediyesi zabıtalarına ve özel güvenlik birimlerine sınırsız yetki verilmiştir. Biz insan hakları savunucuları olarak yetkililere soruyor ve uyarıyoruz; zabıtalar ve özel güvenlik birimleri bu insanlık dıı uygulamaları hangi güçlerden yetki alarak uyguluyorlar. Bu insanlık suçunu işleyenler neden hala görevlerini sürdürebiliyorlar."

-"ZATIBA, EL KOYDUĞU KAĞITLARI SATIYOR"-

Açıklamada konuşma yapan Katı Atık İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu da, arabalarına ve topladıkları malzemelere zabıta ve diğer belediye ekiplerince el konmasının hukuki bir dayanağı olmadığını ifade etti. Araba ve malzemelere el konduğu taktirde bir tutanak tutulması gerektiğini kaydeden Mendillioğlu, böyle bir işlemin şimdiye kadar hiç gerçekleştirilmediğini ve belediye ekiplerince şiddete başvurulduğunu dile getirdi. İstanbul Eminönü Belediyesi sınırları içinde saldırıya uğrayan atık kağıt işçilerinin belediyeyi topluca "gasp, darp ve haneye tecavüz" suçlamasıyla mahkemeye verdiğini söyleyen Mendillioğlu, Ankara'da da benzer şekilde toplu davalar açılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber