Öğrenciler savcıya Ergenekon'u sordu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliyenin işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi almak için Hatay Adliyesi'ni ziyaret eden Zengi İlköğretim Okulu öğrencileri, savcıya son aylarda gündeme gelen Ergenekon örgütünü sordu.

Yaklaşık 30 öğrenci, uygulamalı ders kapsamda Hatay Adliyesi'ne geldi. Adliye turnikesinin geçişler sırasında ''Üzerinizde suç aleti mi var? Hangi suçtan adliyeye geldiniz?'' esprisine neden oldu.

Adliye girişinde öğrenciler ders alacakları Cumhuriyet Savcısı Ertunç Cengiz tarafından karşılandı. Daha sonra Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Esabil Saylak ile ayaküstü sohbet eden öğrenciler duruşma salonuna geçti.

Ağır Ceza Mahkemesi salonunda öğrencilere adliyenin işleyişini aktaran Hatay Cumhuriyet Savcısı Ertunç Cengiz, öğrencilerin soru cevap kısmında Ergenekon terör örgütü hakkındaki soruları ile karşılaştı.

Cengiz, sorunun yalnızca, "Ergenekon örgütü böyle bir duruşma salonunda mı yargılandı?'' bölümünü cevaplandırdı.

Ertunç Cengiz, ''Evet, Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yargılandılar. Ancak bu salonun biraz daha büyüğünü düşünün işte öyle bir duruşma salonunun da yargılandılar.'' dedi.

Bugüne kadar mesleğin en büyük sıkıntısın yeterli elemanın olmamasından dolayı kâtip sıkıntısı çektiklerini anlatan Hatay Cumhuriyet Savcısı Ertunç Cengiz, bu yüzden çoğu zaman oturup bilgisayarın başına kendi kararların kendilerinin yazdığını söyledi.

Bir soru üzerine Türkiye'de hukukun istenilen seviyede olmadığını da anlatan Cengiz, ''Çok daha seviyede olabilir. Çok güzel yerde olabiliriz. Şu an Türkiye'de hukukun istenilen seviyede olduğunu düşünmüyorum. İnsan hakları ve özgürlükler konusundaki düzenlemelerde olsun. Diğer konulardaki düzenlemelerde olsun. Daha yapmamız gereken şey olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber