Yolsuzluk operasyonunda eski 2 vekil dahil 17 gözaltı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 20 Mart 2008 11:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş takibi, ihale yolsuzluğu yaptıkları ve rüşvet aldıkları bildirilen aralarında iki eski milletvekilinin de bulunduğu toplam 17 kişi adliyeye sevk edildi.

17 zanlı, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz tarafından sorgulanacak.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne göre, eski üst düzey bürokratlardan ve eski Futbol Federasyonu yöneticilerinden R. Ö. ile R. A. H. adlı kişilerin liderliğinde bir suç örgütü oluşturulduğunun tespit edilmesinin ardından yaklaşık 18 ay önce bir çalışma başlatıldı.

"Simsar" adı verilen çalışma kapsamında zanlıların, Telekomünikasyon Kurumu'nda, yurda kaçak sokulan cep telefonlarının sisteme kayıtlarını yaptırarak haksız kazanç sağladıkları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda akaryakıt firmalarının lisans ve ceza işlemlerini kurum içerisindeki bağlantıları vasıtası ile çözüme kavuşturdukları, bu doğrultuda kurum görevlilerine rüşvet verdikleri belirlendi.

HES projelerini satarak yolsuzluk

Zanlıların ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde Su Kullanım Hakkı Anlaşmaları kapsamında yer alan Hidroelektrik Santral (HES) projelerine ilişkin süreçler ile ilgili kurumda irtibatlı oldukları görevlilere çıkar temin ettikleri ve piyasada bu alanda iş yapan firmalara HES projelerini satarak yolsuzluk yaptıkları tespit edildi.

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan görevlilerin atamalarına müdahil olmaya çalıştıkları belirtilen zanlıların, gümrüklerde ithalatçı firmaların işlerinin çözüme kavuşturulması vaadi ile dolandırıcılık ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri de kaydedildi.

Futbol Federasyonu'nun eski yöneticilerinden olan R. Ö.'nün, federasyonun genel kurul toplantısı yapması için kulüplerin mahkemeye başvurması döneminde karşı dava açarak bu girişimi engellemeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu kişinin ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekilliği görevi esnasında kulüplere, yöneticileri ve futbolculara verilen disiplin cezaları ile ilgili çıkacak kararlara etki etme eylemleri ile 14 Şubat 2008 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu başkanlık seçimini engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

Gözaltına alınan R. Ö., R. A. H., Ö. E., A. D., B. Ş., B. N., A. K., G. S., İ. Ç., A. K., A. Ş., Y. D., S. B., O. Ö., E. A., T. Ö. ve S. T. emniyetteki sorgularının ardından bu sabah adliyeye gönderildi.

Gözaltına alınan kişiler ile birlikte 2 adet 9 mm çapında tabanca, 3 adet şarjör, çok sayıda mermi ile gizlilik dereceli olduğu bildirilen çok sayıda harita, belge, doküman, cep telefonlarına ait IMEI listeleri, değişik firmalara ait kaşelerin ele geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber