Bakan Çelik sağlık örgütleriyle görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla ilgili Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve Türk Veterinerler Birliği yöneticileriyle görüştü.

Çelik, Bakanlık'taki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak tasarının geneli üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını, bunu yanında meslek örgütlerinin kendi branşlarıyla ilgili görüşlerinden istifade ettiklerini söyledi.

Meslek örgütlerinin taleplerini bir nebze de olsa karşılayacak, düzenlemeler yapacaklarını belirten Çelik, bundan sonraki süreçte de bu örgütlerle görüşmelerin süreceğini kaydetti.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Altan Ayaz da Genel Sağlık Sigortası düzenlemesinin Türkiye için uygun bir model olmadığını belirterek, bu düzenlemenin geri çekilmesini istediklerini ifade etti.

Tasarının sosyal haklar ve geneli üzerinde de önerilerini sunduklarını dile getiren Ayaz, bu önerilerin dikkate alınacağını umduklarını söyledi.

Ayaz, basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtlarken yasa tasarısının sağlık hakkına ulaşımı kısıtlayacağını savundu.

Katılım payı, ilave ücret, ortez ve protez gibi lüks olarak değerlendirilemeyecek hizmetlerden katılım payı alınmasının eşitsizlik yaratacağını ifade eden Ayaz, bu taleplerine karşılık Bakan Çelik'in mali denge ve bütçe açıklarını gündeme getirdiğini kaydetti. Ayaz, kayıt dışı ve vergi konusunda düzenlemeler yapılmazsa 3 yıl sonra yeni bir düzenlemenin gündeme geleceğini öne sürdü. Ayaz şöyle konuştu:

"Yasa tasarısıyla ilgili iplerin burada olmadığını düşünüyoruz. IMF ile yapılan stand-by sözleşmeleri ortada duruyor. Sayın Bakan'ın vicdanı sızlasa da bu düzenlemelerin yapılacağı görünüyor. Kendisini iyi niyetli gördüm, ama olumlu bir yaklaşım olacağını düşünmüyorum."

Görüşmede 14 Mart'ta yapılan iş bırakma eyleminin de gündeme geldiğini anlatan Ayaz, "Sayın Bakan 14 Mart'taki eylemin işlerini zorlaştırdığını söyledi. Biz de bundan sonraki süreçte işlerini daha da zorlaştırmaya çalışacağımızı ifade ettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber