Kız Yurdu'nda yangın dehşeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de üniversiteli kız öğrencilerinin kaldığı 8 katlı özel yurdun 4'üncü katında çıkan yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Üst katlarda mahsur kalan kız öğrenciler pencere kenarlarına çıktı. 18 öğrenci ile üst katlarda mahsur kalanları kurtarmaya çalışan 10 polis dumandan etkilendi. Öğrenciler ve polisler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kırmızıtoprak Mahallesi Ali Fuat Güven Caddesi'ndeki 8 katlı Özel Ilgaz Kız Öğrenci Yurdu ve Apartı'nın 4'üncü katında gece saat 02:00 sıralarında yangın çıktı. 95 kız öğrencinin kaldığı binada çıkan yangından dumanlar üst katları sardı. Olay sırasında çoğu uyumakta olan öğrenciler panikle pencere ve balkonlara koştu. Bazı öğrenciler içeriden gelen dumandan korunmak için pencerelerden fazlasıyla sarkınca düşme tehlikesi yaşadı.

Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk gelen itfaiye aracında uzun merdivenin bulunmaması ve branda açılmaması nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi. Pencere ve balkondaki kız öğrenciler ise sürekli olarak çığlık atarak kurtarılmayı bekledi. Polis ve itfaiye ekipleri girdikleri katlarda kapıları kırarak öğrencileri dışarı çıkardı. Kurtarma çalışmasına katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Akdoğan ile birlikte 10 polis dumandan etkilendi. Kurtarılan öğrencilerden dumandan etkilendikleri belirtilen 18 öğrenci ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet hastanelerine kaldırıldı. Dumandan etkilenen polislerden bazılarına ambulans içerisinde gerekli müdahaleleri yapılırken bazıları da hastanelere kaldırıldı.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda söndürüldü. Üniversiteli öğrencilerden bazıları olayın şoku nedeniyle birbirlerine sarılarak ağladı, bazıları da cep telefonlarıyla durumu ailelerine bildirdi. Polisler dışarı çıkan kız öğrencilere üşümemeleri için montlarını verdi.

Polis ve itfaiye ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk incelemede yangının, yurdun bulunduğu mahallede elektriklerin kesik olması nedeniyle öğrenciler tarafından yakılarak, yanar vaziyette unutulan mumun koltuğu tutuşturması sonucu başladığı ifade edildi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber