Türkiye Kamu-Sen başkanlığına 3 aday

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göksel Yıldırım'ın haberi

Türkiye Kamu-Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu'nda, genel başkanlık için 3 isim yarışacak. 3. Olağan Genel Kurulu'nda, genel başkanlık için 3 isim yarışacak.

Konfederasyonun, 29-30 Martta, Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek genel kurulunda, 413 delege, konfederasyonun yeni yönetimini belirlemek için oy kullanacak.

Genel başkanlık için mevcut Genel Başkan Bircan Akyıldız, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan aday olacak.

Bircan Akyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyonun, 29-30 Martta gurur duyulacak bir genel kurul gerçekleştireceğini söyledi.

Konfederasyonun mevcut yönetiminin bilgi, beceri ve tecrübesiyle kamu çalışanlarının haklarının korunup, geliştirilmesi konusundaki sorumluluğu bir süre daha taşımasında yarar gördüklerini dile getiren Akyıldız, mevcut yönetimde büyük bir değişiklik yapmadan yola devam etme niyetinde olduklarını belirtti.

Demokrasinin bir gereği olarak adaylıkların normal olduğunu ifade eden Akyıldız, delegelerin tercihinin kendilerinden yana olacağını düşündüklerini kaydetti.

Kamu çalışanları ve Türkiye'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ve Türkiye Kamu-Sen'in bu konularda bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu vurgulayan Akyıldız, ''Şu an kalfalık dönemimizi yaşıyoruz. Ustalığa geçişte önemli bir fırsat aşamasındayız. Bu sorumluluğun yerine getirilebilmesi için de güçlü ve kararlı bir duruş ortaya konulmalıdır'' dedi.

Akyıldız, yeniden seçilmeleri halinde, gelecek 3 yılda, gelir dağılımındaki dengesizliğin giderilmesi, kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı sağlanması, kamu çalışanlarının verimliliğinin artması için gereksinimlerinin karşılanması, Türkiye'ye yönelik girişimlere karşı konulması, sosyal ayrışmalara karşı birleştirici olma konularında üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

-''BİZ DE BU YARIŞIN İÇİNDE OLACAĞIZ''-

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel de genel kurulda, genel başkanlık için aday olacağını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen'in ilke ve prensipleri olan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Güzel, bu tür yapılarda zaman zaman kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kuruluşundan bu yana konfederasyonda görev yaptığına işaret eden Güzel, şöyle konuştu:

''Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Benim olaylara, sendikal mücadeleye bakışım farklı ve farklı bir şeyler yapabileceğimiz kanaatindeyim. Nasip olursa genel başkanlığa adayım. Bize görev verilirse, birikimlerimizden kaynaklı hazır projelerimiz var. Konfederasyona üye olmanın farklılığını hissettirecek, bu kuruma güven duyulmasını sağlayacak bir yapıya ihtiyaç var. Bunu yapabiliriz diye düşünüyorum. 1990 yılından bu yana mücadele içinde olmaktan kaynaklı olarak konfederasyona yeni bir vizyon kazandırabileceğimiz inancındayım. Bircan Bey, 6 yıldır genel başkanlık yapıyor. Genel kurulda biz de bu yarışın içinde olacağız.''

-''HERKESİN DERDİNİ DERT, ÇİLESİNİ ÇİLE BİLECEĞİZ''-

Eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ise görev süresi içinde Türk Eğitim-Sen'in yetkili sendika ve ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Bu yapının arkadaşları tarafından sürdürüleceğine inandığı için sendikadaki görevini bırakma kararı aldığını dile getiren Özcan, ''Burada sağladığım deneyimle 3 yıl da Türkiye Kamu-Sen'de hizmet vermek istiyorum. Bu görevi yapabileceğimize inandığım için de genel başkanlığa aday olacağım'' dedi.

Sendikadaki görevini alışılmışın dışına çıkarak kendi isteğiyle bıraktığını ifade eden Özcan, bunun, makam ve mevki konusunda bir ikbal arayışında olmadıklarının göstergesi olduğunu kaydetti.

Özcan, delegasyonun uygun bulması halinde, herkesi kucaklayan, herkese eşit mesafede olan, herkesin derdini dert, çilesini çile bilen bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber