Raportörden, AK Parti'ye kapatma davasına 'kabul' haberine jet yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Raportörü: AKP davasında görüşümü henüz oluşturmadım

İSTANBUL, 26 Mart (Reuters) - Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, AKP kapatılma davası için görüşünü henüz oluşturmadığını ancak bunun için son günün Pazartesi olduğunu söyledi.

Can Reuters'a yaptığı açıklamada, "Henüz görüşümü oluşturmadım. Görüşümün sunulması için son gün Pazartesi. O gün gelince Mahkeme gündeme alınıp alınmayacağına bakar" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianame sonrasında açılan davada, raportörün görüşü mahkemeyi bağlamıyor. Mahkeme heyeti, ilk inceleme raporundan sonra başvuruda bir eksiklik olup olmadığına bakacak.


İŞTE O HABER

Raportör, AKP'nin kapatma davasını kabul etti


İddianamede AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle kapatılması ve aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi politikacıların da olduğu 71 AKP'linin 5 yıl boyunca siyasetten yasaklanması talep ediliyor.

REUTERS


Paksüt: Haberler gerçek dışı

- Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, "kapatma davasıyla ilgili iddianamenin ilk incelemesini yapan raportörün, ilk inceleme raporunu tamamlandığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu" bildirdi.

Paksüt, "bazı basın yayın organlarında AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin iddianamenin ilk incelemesini yapmakla görevlendirilen raportörün, ilk inceleme raporunu hazırladığı ve AK Parti'nin kapatılması yönünde görüş bildirdiği" şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Başkanvekili Paksüt, "Bu tür gerçek dışı ve yargı sürecine zarar verici nitelikteki haberlerin sorumluluk taşıyan basın yayın organlarınca kullanılmaması uygun olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber