Gönül: Yeni nesil savaş uçağı 2010'dan itibaren kullanılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yeni nesil savaş uçağının 2010'lu yıllardan itibaren kullanılacağını bildirdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan başkanlığında toplanan TBMM Dışişleri Komisyonunda, Müşterek Taarruz Uçağının (JSF) üretimi, desteklenmesi ve sürekli iyileştirmesi evresine Türkiye'nin katılmasına ilişkin uluslararası sözleşmenin uygun bulunduğuna dair tasarı ele alındı.

Gönül, söz konusu uçağın Türkiye'nin savunma sanayindeki en büyük projesi olduğunu belirtti. Projeyi, "Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da en büyük projesi" diye nitelendiren Gönül, bugüne kadar 250 milyar dolarlık bir savunma projesi olmadığını vurguladı. Gönül, şöyle devam etti:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın halen ana vurucu timini oluşturan ve en son gerçekleştirilen sınır ötesi harekatta da terör hedeflerini isabetle vurarak birliklerimizin başarılarına katkı sağlayan F-4 ve F-16 uçaklarının bir kısmı, 2010 yılında teknolojik ve ekonomik ömürlerini doldurmaya başlayacaktır."

Gönül, alınan stratejik bir kararla ABD ve İngiltere'nin öncülüğünde yürütülen ve sonrasında İtalya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Kanada ve Avustralya'nın yer aldığı Müşterek Taarruz Uçağı Programına Türkiye'nin 1999'da katılımının sağlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber