ADD Ergenekon Operasyonu'nda tutuklananları vatansever ilan etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) terör örgütü Ergenekon'a yönelik başlatılan operasyona tepkili. İşçi Partisi'nin (İP) arka bahçesi olmakla suçlanan ADD'nin operasyona karşı çıkarken kullandığı dil de söz konusu partinin yaptığı açıklamalarla benzeşmesi dikkat çekti.

ADD İstanbul Şubesinin Gençlik Kolları Galatasaray Lisesi önünde bir eylem yaparak Ergenekon Operasyonu'nu kınadı. ADD İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Selçuk Kılıç, eylemde Ergenekon Terör örgütü kapsamında tutuklanan zanlıları vatansever namuslu aydınlar olduklarını savundu. Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tehdit etmek ve ülkeyi karışıklığa sürüklemek için kurulan Ergenekon terör örgütü mensuplarına "Asılsız iddialarla suçlanarak gözaltına alınan ve tutuklanan Türkiye'nin vatansever namuslu aydınlarına olan desteğimizi buradan ilan ediyoruz" dedi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup "Ergenekon tertibi bozulacak Cumhuriyet Devrimi kazanacak" pankartını açtı. Ellerinde "Cumhuriyet devrimi kazanacak" dövizlerini taşıyan ADD üyeleri, "Ya istiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye" şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan ADD Genel Merkezi, Genel Başkan eski Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Saltık aracılığıyla bir basın açıklaması yaptı. ADD internet sitesinde yayınlanan duyurunun başlığı ise manidar: "Sözde "Ergenekon Operasyonu" hakkında.

Açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi önceki Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda aydının 21 Mart 2008 tarihinde gözaltına alındığı hatırlatılarak, bunun ADD'yi hayret ve üzüntü içinde bıraktığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber