Hastaneler deprem için güçlendirilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerin depreme karşı güçlendirilmesine yönelik projeler için 2008 yılında 53 bin YTL ödenek ayrıldığını açıkladı.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için ne kadar ödenek ayrıldığını ve hangi çalışmaların yapıldığını sordu.

Ertemür'ün yazılı soru önergesini cevaplayan Sağlık Bakanı Akdağ, 2008 yılı yatırım programında yer alan büyük onarım ve deprem güçlendirme projesi için genel bütçeden 32 bin YTL, döner sermaye işletmeleri gelirlerinden 21 bin YTL olmak üzere toplam 53 bin YTL ödenek ayrıldığını ifade etti.

Türkiye genelinde mevcut sağlık tesislerinin deprem güçlendirmesi ile ilgili çalışmaların, yatırım programında yer alan Depreme Karşı Güçlendirme Projesi kapsamında genel bütçe, döner sermaye işletmesi gelirleri veya özel idare müdürlükleri katkısıyla gerçekleştirildiğini belirten Akdağ, bütçe imkanları dahilinde ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber