Eğitim-Sen eylem takvimi hazırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, başta Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı olmak üzere eğitim ve sağlık alanındaki uygulamalara tepki göstermek amacıyla değişik merkezlerde bir dizi eylem yapacaklarını söyledi.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ?Eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkı olmak üzere tüm kazanılmış haklarımız AKP hükümeti tarafından hedefe konmuştur? dedi.

?Sağlıkta ve sosyal güvenlik sisteminde yapılmak istenen değişikliklerin tüm toplumu sağlıksız bir geleceğin beklediğinin habercisi durumunda olduğu? görüşünü savunan Dinçer, şöyle konuştu:

?Eğitim-Sen, ülkemizin ve halkımızın geleceğini karartmaktan başka bir sonuç vermeyecek olan bu tür uygulamalara karşı parasız, bilimsel demokratik eğitim, özgür bilim ve demokratik üniversite için; eğitim ve yüksek öğretim sistemindeki piyasacı uygulamalara, ırkçı-gerici kuşatmalara son verilmesi için; eğitimde ve sağlıkta ticarileştirme ve özelleştirme uygulamalarının durdurulması için; eğitimde ve yüksek öğretimde yaygınlaştırılan esnek, iş güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın durdurulması için 6 Nisanda İstanbul'da; 12 Nisanda İzmir, Diyarbakır, Samsun, Van ve Adana'da; 19 Nisan'da da Ankara'da bölge mitingleri yapacaktır. Eğitim ve bilim emekçileri, yukarıda sıralanan taleplerinin takipçisi olacak, bu talepler üzerinden yürüteceği mücadeleyi 2008 1 Mayıs'ına yoğun ve kitlesel bir katılım sağlayarak sürdürecektir.?

Herkesi bu mitinglere katılmaya çağıran Dinçer, dün yapılan eylemde güvenlik güçlerinin müdahalesini kınadıklarını söyledi. Dinçer, ?Bu tür müdahaleler bizleri haklı mücadelemizden asla geri döndüremeyecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber