Adrese teslim ihaleden dolayı Rektör Hilmioğlu'na soruşturma

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adrese teslim ihaleye inceleme

İnönü Üniversitesi, fakülte binasının ihalesi için belli bir firmayı işaret eden şartlar öne sürünce Kamu İhale Kurumu ihaleyi iptal etti. YÖK de rektör hakkında inceleme başlattı.

YAKUP BULUT / ANKARA

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Binası inşaatı ihalesinde ilginç koşullar öne sürünce, ihale Kamu İhale Kurumu'na (KİK) takıldı. KİK, üniversitenin ihalesini "rekabet ilkesine aykırı olduğu ve katılımın engellendiği" gerekçeleriyle iptal etti. YÖK de mevzuata aykırı ihale yaptığı iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında inceleme başlattı.

İhalenin iptal olması, üniversitenin ihaleye girecek firmalara personelin işe başlama tarihi "01.01.2007 tarihi öncesi işe başlamış olmak" koşulunu koyması nedeniyle oldu.

İptal kararı Tuğba Mühendislik adlı şirketin şikayetiyle geldi. Rektörlük, en düşük teklifi veren Güngör İnşsan A.Ş. ile 25 Mayıs 2007'de 3 milyon 210 bin YTL'lik sözleşme imzaladı. Fakat bundan önce 18 Mayıs 2007'de yapılan şikayet üzerine KİK ihaleyle ilgili inceleme başlattı. Hazırlanan raporlar şikayetleri doğruladı. KİK kararında, "Teknik personelin işe başlama tarihi ile ilgili tarih şartının ve ilan tarihinden 12 ay önce ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Belgesi almış olma şartını" rekabet ilkesine aykırı buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber