CHP'den ilk açıklama: Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız

CHP Genel Merkezi'nde Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sandıklar kapandıktan sonraki ilk açıklamasında "Islak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2023 17:38, Son Güncelleme : 28 Mayıs 2023 18:28
CHP'den ilk açıklama: Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Şimdi seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallarına, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız. Mevcut ve önceki dönem milletvekillerimiz, PM ve YDK üyelerimiz, örgütlerimiz, yerel yöneticilerimiz her türlü engellemeye rağmen seçim bölgelerinde görevlerinin başındalar.

*Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, üstün bir sorumluluk anlayışıyla, görevlerini sürdürüyorlar.

*Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle sandık sonuçlarını takip ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız. Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak.

*Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza özellikle görevlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum.

*Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız.

*Bütün bu işlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız. Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların basıl manipüle edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini, bu seçimin ilk turu dahil, AK Parti dönemindeki bütün seçimlerde gördük.

*Bu yüzden tekrar ediyorum, görevinizin başından ayrılmayacaksınız. Ayrıca buradan net bir uyarıda bulunuyoruz: Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın.

*Milletimiz saat 19:00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber