RTÜK'ü dava eden LGBT'lilere mahkemeden 'emsal' olacak karar
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçtiğimiz yılın Eylül ayında İstanbul Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda LGBT+'lar aleyhine yapılan mitingin tanıtım videosunu, 'kamu spotu' olarak televizyon kanalları ve radyo istasyonlarında yayınlatmıştı. LGBT sapkınlığını savunan sözde bir dernek, kamu spotu kararı için RTÜK aleyhine dava açmıştı. Söz konusu dava sonuçlandı ve mahkeme "Devletin aile kurumunu koruması en tabii görevidir" diyerek sapkın derneğin davasını düşürdü.
Büyük Aile Platformu'nun LGBT karşıtı mitingini kamu spotu olarak yayımlatan RTÜK'e karşı açılan davada, RTÜK haklı bulundu.
18 Eylül 2022 tarihinde, İstanbul Saraçhane'de, küresel sapkınlık hareketi LGBT+'lar aleyhine 'Büyük Aile Buluşması' düzenlemişti. Farklı kesim ve ideolojilerden, "Aile" konusunda duyarlı 15 saygın vakıf ve derneğin öncülüğünde düzenlenen mitinge, Anadolu'nun her bir köşesinden on binlerce vatandaş katılım sağlamıştı.
RTÜK sapkınlığa karşı düzenlenen 'Büyük Aile Buluşması'nı kamu spotu olarak yayımladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçtiğimiz yılın Eylül ayında İstanbul Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda LGBT+'lar aleyhine yapılacak mitingin tanıtım videosunu, 'kamu spotu' olarak televizyon kanallarına ve radyo istasyonlarında yayınlatmıştı.
Sapkınlığı savunan sözde derneklerden RTÜK'e karşı dava
LGBT sapkınlığını savunan bir sözde dernek, büyük aile mitingi kamu spotu kararı için RTÜK aleyhine dava açmıştı. Açılan davada, "Büyük Aile Buluşması adlı etkinliğin çağrı videosunun RTÜK internet sitesinde tavsiye edilerek yayımlatılmasının yetki yönünden aykırılık teşkil ettiği, kurul kararı ile toplumda nefret duyguları oluşturulduğu, ayrımcılık ve bireyi aşağılayan yayınların teşvik edildiği, kamu yararına aykırı olduğu ileri sürülmüştür" denilmişti.
RTÜK'e açılan dava sonuçlandı: Devletin aile kurumunu koruması en tabii görevidir
Söz konusu dava sonuçlandı ve mahkeme "Devletin aile kurumunu koruması en tabii görevidir" diyerek sapkın derneğin davasını düşürdü.
Mahkeme, RTÜK'e karşı açılan davanın düşürülme nedenini şöyle özetledi:
"Usule ilişkin olarak davacı gerçek kişinin dava ehliyetinin bulunmadığı, esasta ise LGBT+ propagandası ve dayatması neticesinde ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek adına ailenin, çocukların, gelecek nesillerin, korunması için kamu yararı doğrultusunda alınan kurul kararında ve videonun yayımlatılmasına ilişkin işlemde hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı, nefret söyleminin bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır"