MEB' den 'dayağa onay'a inceleme

Haber Giriş : 15 Nisan 2008 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık müfettişlerinin okulda dayağa onay verdiği yönündeki haberlerin basına yansıması üzerine, konunun derinlemesine incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yetki verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık müfettişlerinin okulda dayağa onay verdiği yönündeki haberlerin basına yansıması üzerine, konunun derinlemesine incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yetki verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ?Okulda MEB onaylı dayak? başlığıyla çıkan haberlerde geçen ifadelerin MEB'in temel yaklaşımıyla bağdaşmadığı kaydedildi. Açıklamada, MEB'in bugüne kadar 200'den fazla projeyi uygulamaya koyduğu belirtilirken, bütün çalışmalarında pedagojik bir yaklaşım sergilediği, pedagojiye uymayan davranışların MEB tarafından benimsenmesi ve tavsiyesinin ise düşünülemeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, ?Bu yaklaşım, okulda dayağa ve şiddete kesinlikle müsaade etmez. Bunun yanında rehberlik sistemini a'dan z'ye yenileyen Bakanlığımız, daha önce olay ortaya çıktıktan sonra müdahale eden sistemden ?problem ortaya çıkmadan müdahale eden' proaktif modele geçmiştir. MEB'in okullarda dayağa onay vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Millî Eğitim Bakanlığı onaylı dayak haberi her yönüyle Millî Eğitimin temel ilkeleriyle bağdaşmamaktadır? denildi.

-"EĞİTİMDE DAYAK OLUR" İFADESİNİN RAPORDA OLMADIĞI SAVUNULDU-

Ayrıca MEB'de binlerce denetim elemanını olduğuna işaret edilen açıklamada, bu kişilerin her sözünün bakanlığa mal edilmesinin yanlış bir yaklaşım olduğu kaydedilirken, haberlerde adı geçen okul müdürü Hüseyin Ceylan'ı eleştiren dört öğretmenin sürüldüğü iddiasının ise tamamen asılsız olduğu savunuldu. Açıklamada söz konusu öğretmenlerin geçirmiş oldukları soruşturmaların okul müdürünün geçirdiği soruşturmanın dışında olduğu belirtildi. Açıklamada müfettiş raporunda ?Eğitimde dayak olur? ifadesinin de geçmediği belirtilirken, dayağı benimseyen bir ifadeye de yer verilmediği açıklandı.

-İDDİALARA MEB'DEN İNCELEME-

Açıklamada, ?Öğretmenin öğrencisini dövmesi, disiplini sağlama amacına yönelik terbiye niteliğindedir' ifadesi ise Danıştay 2. Dairesi'nin kararıdır. Okul müdürü Hüseyin Ceylan'ın sopayla öğrencileri dövdüğü ve tehdit ettiği, çakı taşıdığı, kulak çektiği ?dayak nedir, görürsünüz' dediği şeklindeki iddiaların tamamının asılsız olduğu, raporun ve ifadelerin hiçbirinde bu iddiaların sübuta ermediği görülmektedir? denildi. Açıklamada, konunu çok yönlü ve detaylı bir incelenmesi için Bakan Çelik tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yetki verildiği de bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber