Hastane çetesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hedef seçtikleri araç sürücülerinin kuyrukta beklerken anahtarlarını alarak otomobillerini hastane otoparklarından çalan şebeke çökertildi. Bir şebeke üyesinin yaptığı hırsızlık güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri; geçtiğimiz aylarda Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir sürücünün dalgınlığından faydalanarak cebindeki anahtarları alıp otomobilini çalan Mehmet Algül'ün kıskıvrak yakalanarak tutuklanmasının ardından hastanelerdeki oto hırsızlığı şebekesini çökertti. Haydarpaşa, Cerrahpaşa, Siyami Ersek, Çapa, Bağcılar gibi devlet hastanelerindeki oto parklarda bekleyen şebeke üyeleri, hedef seçtikleri şahısların oto anahtarını nereye koyduklarını takip ediyor, daha sonra hastanedeki asansör, ilaç ya da numara kuyruğunda bekleyen vatandaşların bir anlık dalgınlığından faydalanıp, oto anahtarlarını alarak otoparktaki araçları çalıyorlardı.

Polis ekipleri, yaklaşık 1 ay süren takibin ardından şebeke üyelerini Fatih'te bir mekanda kıskıvrak yakaladı. Zanlılardan çete lideri R.A., N.E., Ü.B., Ü.A. ve H.M. gözaltına alındı.

Şahıslara yönelik operasyonda, 1 adet çalıntı oto, 1 adet sahte kimlik ve çalıntı kontak anahtarı ele geçirildi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından, 18 i yankesicilik ve oto hırsızlığı sebebiyle toplam 20 ayrı suçtan Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi. Polis ekipleri eşliğinde Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan zanlılardan biri, kendilerine soru yönelten gazetecilere tekme atarak saldırdı. Zanlılar araçlara bindirilirken yaşlı bir kadın da hırsızlara bağırarak tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber